• Pelikaan 2 zet ongeslagen reeks voort!

Op zaterdag 5 oktober stond er een wedstrijd op het programma tegen Hardinxveld 2, een tegenstander waar Pelikaan 2 het doorgaans lastig tegen heeft. Door de nodige afwezigen op de training, met uiteenlopende redenen, begon Pelikaan 2 met de volgende 11 spelers:

Martin op de doel, met een verdediging bestaande uit Stephan, Nathan, Timo S en Vince. Op het middenveld stonden Menno, Timo N en Jelle. De aanval werd gevormd door Bram, Gio en Jermain. Robert Jan, Sander, Peter, Koen en Dylan zaten op de bank.

De eerste helft begon slordig, maar Pelikaan was wel vanaf het begin de bovenliggende partij. Waar Hardinxveld constant de lange bal speelde via hun rechtsback, probeerde pelikaan de bal iets langer vast te houden en naar voren te combineren. Dit spelbeeld hield aan en er waren niet veel grote kansen, totdat “Snelle” Jelle Dekker de bal aangespeeld kreeg in de diepte, de bal goed meenam en met links beheerst afrondde. 0-1 voor de Peli’s. Een paar minuten later een zelfde soort situatie, maar dit keer was het Gio, die de bal met de hak meenam en wilde afwerken, maar hier had de keeper wel een antwoord op. Pelikaan had de wedstrijd onder controle, en had via een goede schuine bal van Vince en een penaltymoment met Jermain mogelijkheden op meer doelpunten. Hardinxveld kon hier weinig tegenover zetten, maar kwam toch één keer dicht bij de gelijkmaker, na een hakbal van de spits, gelukkig voor de Peli’s kwam de bal op de paal.

Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Toch was de trainer er niet gerust op, dat de Peli’s even de 3 punten binnen zouden halen. Hij sprak de mannen toe en wisselde één keer, Gio bleef in de kleedkamer achter en Dylan kwam voor hem het veld in. Dit bleek een gouden greep te zijn van de trainer. Dylan bewees zijn waarde en scoorde 3 keer. Eerst werd hij goed vrijgespeeld en rondde hij koel af, vervolgens twee situaties waarbij Dylan de meest alerte speler was in het 16 meter gebied. Dit resulteerde dus in een hattrick van Dylan binnen 25 minuten. Wat een invalbeurt! Rond de 0-4 werd er 4 keer gewisseld door Pelikaan. Koen, Peter, Sander en RJ kwamen erin voor Timo S, Vince, Menno en Bram. Pelikaan 2 was duidelijk de betere ploeg in de 2e helft en dit onderstreepten ze nog in de laatste minuten. Na een vloeiende aanval belandde de bal bij Jelle, die met een korte beweging goed ruimte creëerde en vanaf randje 16 de bal met zijn “chocoladebeen” prachtig in de verre kruising krulde.

Al met al een prima wedstrijd van de Peli’s, die nu gedeeld 1e staan met Sliedrecht en dit seizoen nog ongeslagen zijn in officiële wedstrijden. Waar gaat dit eindigen? Volgende week staat de volgende test op de planning, ASWH 2 komt op bezoek op het Pelidome. Hopelijk staat u dan langs de lijn om ons aan te moedigen.

Tot volgende week,

Uw verslaggever