• Pelikaan 2 komt net tekort

Pelikaan 2 - Wieldrecht 2

Afgelopen zaterdag stond voor Pelikaan 2 een thuiswedstrijd tegen Wieldrecht op het programma. Het zonnetje scheen, de temperatuur was goed, maar ook de wind was aanwezig. Precies in de lengte van het veld. Al met al zagen de vooruitzichten er niet verkeerd uit.

Dit bleek ook in het begin van de wedstrijd, want Pelikaan kreeg door een foute terugspeelbal op het middenveld van Wieldrecht al een grote kans. Net buiten het zestienmetergebied kwam het schot, dat net links naast het doel belandde. Hier was in de 4e minuut al een grote kans om op voorsprong te komen. Nog geen 5 minuten later kwam alweer de tweede kans. Na een snelle uitbraak over links, wat leidde tot een lage strakke voorzet, was daar een schot op doel dat helaas over ging. Pelikaan had dus in het eerste kwartier al 2-0 voor moeten staan met twee grote kansen. Dit tegenover Wieldrecht met nog geen grote mogelijkheden tot een doelpunt. Pelikaan had meer balbezit, maar gedurende de eerste helft werd het ook wat slordiger. Hierdoor kreeg Wieldrecht meer de mogelijkheid om te gaan voetballen. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen. En toen uit het niets: een merkwaardige beslissing van de scheids. Hij zag blijkbaar ergens een overtreding in en gaf een penalty in het voordeel van Wieldrecht. 0-1.

Een paar minuten later werd het rustsignaal gegeven. Pelikaan ging met een achterstand van het veld af, maar wel met meer balbezit en een aantal grote kansen die helaas niet werden benut. Het had dus eigenlijk een voorsprong moeten zijn voor de thuisploeg.

Pelikaan start de tweede helft met hetgeen waar ze de eerste helft mee eindigden: veel balbezit, maar ook weer onbenutte kansen. Na een aanval over links van Wieldrecht werd er net buiten het zestienmetergebied een overtreding gemaakt en floot de scheids voor een vrije trap. Deze werd in de korte hoek binnen geschoten. 0-2. Na dit tegendoelpunt bleef Pelikaan de bal goed rondspelen om kansen te creëren. Dit werd in de 67ste minuut beloond. Door goed samenspel werd de verdediging van Wieldrecht uitgespeeld. Het overzicht werd goed bewaard, waardoor de bal breed werd gelegd en vervolgens in het dak van het doel werd geschoten. 1-2. Door slordigheid op het middenveld veroverde Wieldrecht de bal en kwam er een snelle uitbraak. Deze grote kans werd gelukkig gemist en de achterstand bleef op één doelpunt staan. Pelikaan probeerde in de laatste minuten de druk nog op te voeren, maar dit mocht niet baten. De stand bleef 1-2.

De opstelling was als volgt: Sjoerd de Groot, Rodney Elmont (Koen de Jong ’78), Stephan van der Kolk (Timo Scheurwater ’70), Karsten Grob, Vince van Nes, Menno Buckers (Gio Look ’70), Timo Nossent, Sjoerd Opschoor, Robert Jan Lanser (Dylan de Boer ’46), Dave Hensen, Bram Kok.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Almkerk 2 op het programma.