• Pelikaan 2 voetbalt zich naar “Herbstmeister”

Afgelopen zaterdag heeft Pelikaan zich officieel gekroond tot herbstmeister 2021 in de reserve hoofdklasse. In de topper tegen Hardinxveld, werden de 3 punten uiteindelijk meegenomen naar Zwijndrecht.

Eén ding is zeker deze maand. Dat de Sint deze maand weer in ons land is uit het zonnige Spanje, maar dat hij vergeten is het weer mee te nemen.  Afgelopen zaterdag was het namelijk koud en nat, maar stond er wel een warme topper op het programma. Op het Pelidome zagen we weer de bekenden gezichten zich melden voor deze wedstrijd. Na een korte bespreking was het vrij duidelijk voor Pelikaan. Ze wisten wat ze moesten doen, en wat ze met een overwinning konden bereiken.

Na een goede,  felle warming up, dan eindelijk 12.30 uur het startsein voor de wedstrijd. Pelikaan begint niet ouderwets aan de wedstrijd, en is wat zoekende naar de ruimtes die heel weinig weggegeven worden door Hardinxveld. Als je dan ook als reporter vanaf de zijkant kijkt, lijkt het erop dat Donald Trump zich deze ochtend heeft bemoeid met de opstelling van de tegenstander. Het is namelijk 1 grote muur waar Pelikaan zich tegenop moet werken.

De mannen proberen het via de rechterzijde, linkerzijde, dan weer door het midden, maar elke keer zit er net een grote teen tussen van een Hardinxvelder. Wat je natuurlijk niet kwalijk kan nemen, want wat we horen is dat die namelijk net iets grotere teen hebben dan gemiddeld. Het spel golft op en neer, maar er worden weinig kansen gecreëerd.

De mannen gaan rusten en bespreken een nieuwe tactiek betreffende hoe deze stugge tegenstander te bestrijden. Pelikaan komt dan ook goed uit de startblokken en zorgt al snel dat er meer tempo in de wedstrijd komt. De mannen komen dichterbij, maar nog net niet tot een doelpunt. Er volgen wat tactische wissels en ze gaan weer volop verder met het afbreken van deze dubbel gelagerde muur.

Er volgen kansen voor Jelmer, Bora, Dylan, zelfs Danny komt zich vanuit achteren ermee bemoeien. Pelikaan geeft niet op en wil gewoon die 3 punten hebben.  Ze drukken de tegenstander dan ook flink achteruit maar houden wel oog voor details. Zo komt de bal op de rechterzijde bij Dylan (die man met die goeie linker), die dan ook naar de ruimte zoekt die ontstaat. En wie anders dan de captain Danny “Häland” komt opduiken bij de 2de paal en maakt dan verdient de 0-1.  Wat dan betekend: muurtje gesloopt!!! En dat zie je ook wel gelijk terug. Er worden wat wissels gemaakt bij de tegenstander en ze gaan zelfs over naar een 1 op 1 achterin.  Gelukkig heeft Pelikaan altijd nog de Russische sloopkogel Kartov achter de hand, die dan ook zorgt dat er geen gevaar meer kan komen in de 16 meter.  Zelfs niet als er een spits van 2.10 meter bijkomt. Pelikaan kan er niet voor zorgen dat de 0-2 valt, maar geeft ook niks meer weg. Tenminste, niet in het veld, wel aan de bar.

Na de wedstrijd wordt er natuurlijk nog flink gezongen door onze ingehuurde havenzanger Kok en wordt het nog goed gezellig. Het is nu afwachten wat er verder wordt beslist door de KNVB over verloop tot aan de winterstop. Maar 1 ding wordt niet beslist, want dat is het zojuist al.   PELIKAAN 2 heeft zichzelf zojuist bekroont tot Herbstmeister 2021 in de reserve hoofdklasse.

Het was een leerzame, geweldige eerste seizoenshelft. Helaas als Herbstmeiser koop je nog niks. Dus hopelijk gaat Pelikaan door en houden ze dit vast. Herbmeister is dan wel niet een “echte” prijs, maar wat maakt het uit.  Het klinkt natuurlijk gewoonweg fantastisch, en verdiend!!! Gefeliciteerd mannen, hard gewerkt.

Veel succes nog, de reporter.