• PELIKAAN 2 voetbalt zich eenvoudig naar zege tegen Rijsoord

Pelikaan 2 heeft zaterdagmiddag een uiterst eenvoudige 5-0 overwinning weten te boeken op Rijsoord 2. De Peli’s kenden geen enkel probleem met de uitploeg en voetbalde zich door de wedstrijd heen overtuigend naar een ruime zege. Fatih Ocak kroonde zich met zijn 2 doelpunten man of the match, terwijl ook de net van een blessure teruggekomen Dylan de Boer en Danny van der Wal zich op het scoreboard melddem.

Pelikaan 2 pakte vrijwel direct het initiatief in de wedstrijd, wat leidde tot een doelpunt binnen de eerste 5 minuten van de wedstrijd. Het was Jeroen Daane die Fatih Ocak wegstuurde. De spits ging op de goalie af en was net iets eerder bij de bal en punterde zo de eerste van 5 in het netje.

Was de opponent van de Peli’s dan helemáál kansloos? Eigenlijk wel. In ruim 90 minuten produceerde de laagvlieger niet één schot op doel. Na ruim een kwartier was het weer raak. Na een onbesuisde overtreding op Dylan de Boer in het strafschopgebied besloot de 75-jarige arbiter de bal op de stip te leggen. Opnieuw was het Fatih Ocak die dit buitenkansje voor zijn rekening nam en de strafschop onberispelijk tegen de touwen jaagde.

Net na een half uur spelen was het een schitterend afstandsschot van Dylan de Boer die de score naar 3-0 tilde. Mooi om te vermelden is dat Dylan na lang blessureleed eindelijk weer minuten mocht maken in het elftal van Angelo Geerlings. In het tweede gedeelte van de eerste helft voetbalde Pelikaan 2 slordig en dit resulteerde in veel foutieve passes en weinig uitgespeelde mogelijkheden. Bij rust bleef het dus 3-0.

Tijdens de rust werd er nogmaals benadrukt dat de gemaakte afspraken nagekomen moest worden en dat het tempo opgevoerd moest worden om Rijsoord verder kapot te spelen. Direct na rust resulteerde dit in een fraai doelpunt van Juthlen Castillo, die na een mooie kapbeweging de bal heerlijk achter de kansloze Rijsoord keeper schoof.

Op het gebied van voetbal en kansen gebeurde er in die periode tot aan de 75e minuut weinig noemenswaardigs. Toch kwam er een mooi slotakkoord een kwartier voor tijd. Het was centrumverdediger Danny van de Wal met een prachtige solo en 2 wippertjes die de bal over de doelman lobde. Hij bepaalde de eindstand op 5-0. De vraag na afloop over wie nu het mooiste doelpunt van de middag had gemaakt bleef in het midden. Laten we het erop houden dat het een kwestie van smaak is.

Hierna was het een kwestie van uitspelen voor Pelikaan 2 dat graag de 0 wilde behouden. Dit lukte en zodoende eindigde de wedstrijd in een eenvoudige 5-0 zege voor Pelikaan 2 op het Pelidome.

Volgende week staat de kraker van de competitie op het programma. Hierin neemt de nummer 1 (met het minst aantal verliespunten) het op tegen de nummer 2. Oftewel Hardinxveld 2 tegen Pelikaan 2. De winnaar van dat duel gaat aan kop van de competitie.

Groeten van uw reporter