• Pelikaan 2 verliest beker burenclash van ZBC´97

In de bekerpoule zijn het na de 3e klasse gepromoveerde ZBC´97 en de reserves van buurman Pelikaan bij elkaar ingedeeld. Pelikaan 2 had zijn eerste wedstrijd gewonnen, waar ZBC´97 deze juist had verloren.
    Op het C-veld van Pelikaan won ZBC´97 de onderlinge wedstrijd afgelopen zaterdag 10 september met 0-2. In de bekerpoule staan nu de beide ploegen, maar ook de andere ploegen Zwaluwe en SSW op drie punten uit twee wedstrijden. Volgende week zaterdag 17 september valt dus de beslissing welke ploeg mag door bekeren.

Pelikaan 2 staat voorlopig onder leiding van Ronald en Bas Nossent. De eerste helft ging redelijk gelijk op en beide teams hadden 2 à 3 kansen om te scoren gehad. Aan de zijde van Pelikaan was een eerste prik in de vijfde minuut toen rechtsback Thomas de Jong op 18 meter van het doel gestuit werd. De vrije trap van Jeroen Daane was een eenvoudige prooi voor de doelman. Na bijna een half uur spelen had Gio Look moeten scoren toen hij na een diepe bal van Luuk van Baaren alleen op doelman Sanchez mocht afgaan. Maar zijn inzet van enige afstand verdween naast het doel. ,,Ik had eigenlijk de doelman moeten omspelen om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven” verzuchtte de spits na afloop. Zo´n vijf minuten voor de rust moest de ZBC doelman wel zijn kwaliteiten tonen op een inzet van James Chidiebere na wederom voorbereidend werk van Van Baaren.
    Aan de andere kant noopte de van GSC/ODS overgekomen spits Denzel Bziker, na een door hemzelf opzette aanval, de Pelikaan keeper Martin Van Yren tot een redding. Na de grote eerste kans van Pelikaan ontstond er verder een snelle counter van ZBC´97 en via Liomar Jennie en Tayrison Doran was het Gianni Santana die zijn schot zag stranden op de goed zijn doel verkleinende keeper. Ook een afstandsschot van Bziker leverde geen goal op doch slechts een corner via de handen van de Pelikaan keeper. Bij de rust was het dus 0-0.

In de tweede helft was het ZBC´97 dat vrij snel via een mooi schot van Bziker op een 0-1 voorsprong kwam. En vijftal minuten later was het dezelfde Denzel Bziker, deze keer via een kopbal die de stand op 0-2 bracht en hiermee feitelijk de wedstrijd in het slot gooide. Pelikaan probeerde het wel met een viertal wissels, maar echte doelkansen wist het niet te forceren. Met als invallers de geroutineerde, allen rond de 40 jaar oud zijnde, Gio Klaverweide, Gregory Gyebi en Rui Almeida Monteiro, speelde het nog de beste kansen krijgende ZBC´97 de wedstrijd vrij eenvoudig uit.

Achteraf had dus keeper Van Yren gelijk gekregen op zijn opmerking voorafgaande aan de wedstrijd tegen uw verslaggever ,,Ik heb niet zoveel vertrouwen op een goed resultaat.”

Zaterdag 17 september speelt ZBC´97 om 14.30 uur thuis tegen SSW en Pelikaan 2 om 12.30 uur thuis tegen Zwaluwe.

De basisopstellingen:
    Pelikaan 2: Maarten van Yren; Jesse Hooimeijer, Karsten Grob, Thomas de Jong, Koen de Jong, Luuk van Baaren, Martijn Daane, Tjeerd Dekker, Jeroen Daane, Gio Look en James Chidiebere.
    Invallers: Daan Idsenga, Samuel Dijkshoorn, Seth Simon en Connor van der Burgh.
    ZBC´97: Rensley Sanchez; Luca Ottenheijm, Malcolm Jeronimus, Bright Adouvi, Kenneth Klaverweide, Geert Cleef, Liomar Jennie, Braulison Zimmerman, Thayrison Doran, Denzel Bziker en Gianni Santana.