• Pelikaan 2 uitgeschakeld.

23 februari stond sinds de bekerloting van 7 januari met rood omcirkelt in de agenda van de peli's. Helaas niet alleen voor de bekerwedstrijd tegen VVGZ 2, maar ook vanwege verschillende vakanties. Zo waren Robert-Jan en Tom aan het skiën en was Aarts op zijn bijna maandelijkse tripje naar Barcelona. In combinatie met de blessures van Dylan, Samuel en de donderdag uitgevallen Fatih zorgde dit voor een kleine groep. Laatstgenoemde probeerde het nog wel in de warming-up, maar een wedstrijd spelen ging niet lukken. Deze groep werd echter nog kleiner want ook het eerste had deze problemen. Daarom schoof Kolk door naar het eerste om zijn debuut te maken. Daarnaast mocht ook Gio zijn debuut bij het eerste maken, maar hij mocht wel nog 60 minuten spelen bij ons. Maar zoals de trainer dinsdag al zei, zullen we het met deze groep moeten doen. Daarom stonden de volgende spelers op het veld:

Keeper Sjoerd

Vince - Peter - Sander - Brandon

Menno - Bram - Timo

Jeroen - Sjoerd - Gio

Op de bank namen plaats: Valeri, Rowan en trainer Erwin.

Met veel supporters langs de kant en een lekker zonnetje nam Pelikaan om 12 uur de aftrap op het B-veld van het Noordpark . In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en werden beide keepers weinig getest. De aanvallen die er waren werden gestuit door de verdediging of de schoten misten richting.

In de 22ste minuut was daar echter de eerste corner voor VVGZ. Pelikaan hield zich niet aan de vooraf afgesproken afspraken en de spits van VVGZ kon de bal bij de eerste paal in de korte hoek inkoppen.

Pelikaan probeerde vervolgens de gelijkmaker te maken. De schoten van buiten de 16 misten echter richting en bij de paar goed uitgespeelde aanvallen ontbrak het aan een goede eindpass of afwerking. De gevaarlijkste kansen kwamen vervolgens ook voor Pelikaan uit de corner. Gio kopte de bal snoeihard onderkant lat en de rebound werd goed geblokt door de linksback waarna opnieuw een corner volgde. Ook deze corner was gevaarlijk maar de bal wilde er niet in. Pelikaan stond achterin scherp en kreeg meer kansen dan VVGZ. Toen de eerste helft al in de blessuretijd zat kreeg Pelikaan nog een hele grote kans. Een ingooi werd gekaatst, waarna de bal voor werd gegeven op, de op de penaltystip vrijstaande, Sjoerd. De scheids vond het echter een goed idee om midden in de voorzet te fluiten voor de rust.

Na wat gemekker op de scheids concludeerde Pelikaan in de kleedkamer dat ze de betere kansen hadden en dat de doelpunten vanzelf zouden gaan vallen.

Pelikaan begon de tweede helft met waar het aan het eind van de eerste helft mee bezig was. Kansen creëren om die gelijkmaker te maken. Echter werd de lange bal vanaf de keeper wat minder gebruikt en werd er meer de combinatie gevonden. De schoten en voorzetten werden echter goed geblokt of gered met veel corners tot gevolg. Hieruit kwamen dan ook de gevaarlijkste kansen. Gio en Sander kopten echter over en een scrimmage werd drie keer van de lijn gehaald.

En zoals je dan altijd ziet, valt de bal aan de andere kant. In de 61ste minuut werd naast de wissel van Rowan voor Gio namelijk de 2-0 binnengeschoten door de buitenspeler van VVGZ. Na een dribbel over de vleugel werd de bal op de rand 16 breed gelegd, waarna de bal in een keer over Sjoerd in de hoek werd gecruld.

Na dit doelpunt werden in de 65ste minuut Bram en Jeroen gewisseld voor Valeri en Erwin. Om een aansluitingstreffer te forceren werd er meer en feller druk gezet. Dit leidde tot aanvallend spel met kansen voor Pelikaan, maar ook counter mogelijkheden voor VVGZ. Een zo'n aanval werd middels een overtreding net buiten de 16 gestopt. De directe vrije trap werd echter goed geparreerd door Sjoerd. In de 85ste minuut was daar echter weer een corner voor VVGZ. Bij de eerste paal werd er over de bal getrapt waarna de bal vervolgens in de kluts half wordt weggewerkt. De spits van VVGZ zat hier echter tussen en kon van net buiten het 5-metergebied uit de draai de bal in de korte hoek schieten. 3-0, toch wel de genadeklap voor de Peli's. Toch kwam daar nog de kans op een eretreffer en misschien het begin van een groot wonder met nog 5 minuten op de klok. Pelikaan kreeg namelijk een penalty die werd genomen door Sjoerd. De keeper van VVGZ parreerde echter het schot en de laatste vijf minuten werden uitgespeeld met het aanvallende spel van Pelikaan en nog wat kansjes voor beide teams.

Pelikaan verliest met een geflatteerde uitslag van 3-0 van VVGZ en is daarmee uit de beker. Voor de derde week op rij de ploeg met het betere spel, maar zonder de winst. Volgende week zaterdag geen voetbal vanwege het carnaval en dan op 9 maart de wedstrijden tegen Kozakken boys waarin de punten weer eens voor de Peli's moeten zijn. Om 12:25 uur het inhalen van de slotminuten van de uitwedstrijd (2-0 achterstand) waarin Kozakken boys 6x wisselde en vervolgens gelijk erachteraan de thuiswedstrijd. Tot dan.

Uw reporter