• Pelikaan 2 speelt gelijk in spannende derby.

Afgelopen zaterdag 1 december stond er voor 2e elftal van Pelikaan, een leuke wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd was namelijk de Derby tegen de andere vogels uit Zwijndrecht, VVGZ 2. Op het moment van spelen waren dit de nummers 3 en 4 van de competitie met evenveel punten, maar een beter doelsaldo voor de Peli’s. Pelikaan had in aanloop naar deze wedstrijd wel wat problemen. Zo waren Gio, Jelle en Stephan net hersteld van een hamstringblessure, en had RJ op de donderdagtraining ook nog veel klachten. Maar wonder boven wonder stond Pelikaan met 11 fitte basisspelers aan de aftrap en hadden ze ook nog 4 fitte spelers op de bank. Dit allemaal door sterke behandelingen van wonderdokters Erwin en Sharon.

Pelikaan begon aan de wedstrijd met de volgende 11 namen:
    RJ (72e Brandon) – Thomas – Stephan – Mitchel (75e Erwin)
    Menno – Timo
    Dylan – Bram (67e Jelle) – Jeffrey
    Remco (60e Gio)
    En op de bank zaten: Brandon, Gio, Jelle en Erwin.

De mannen van Pelikaan begon niet met de gewenste felheid en dit resulteerde in het begin van de wedstrijd in kansen voor VVGZ, uit één van deze kansen kwam ook de 1-0 voor VVGZ. Na een heel verre uittrap van de keeper van VVGZ, stond de verdediging van Pelikaan niet goed en hierdoor kwam de linksbuiten van VVGZ vrij voor Martin. Vlak na deze 1-0 kreeg VVGZ nog een grote kans, maar Martin had een zeer goede redding in huis. Na deze kans werd Pelikaan wakker en werd er goed spel vertoond, de duels werden gewonnen en er werden veel meters gemaakt. In deze periode kregen de Peli’s meerdere corners, die goed werden getrapt door Bram. Nadat Mitchel net niet kon scoren uit één van deze corners, was het een paar minuten later wel raak. Na weer een goede corner van Bram bleef de bal hangen in de 16, Timo won het duel en kopte door naar Remco. En Remco haalde de trekker over. 1-1! Na deze 1-1 ging het spel op en neer en waren er aan allebei de kanten nog halve kansjes, en er was een aanslag op de benen van Thomas, waar Harry Mulisch jaloers op zou zijn geweest. Deze werd slechts bestraft met geel.

In het begin van de tweede helft was er hetzelfde wedstrijdbeeld als aan het einde van de eerste helft, veel duels en een wedstrijd die op en neer ging. In de 60e minuut kwam Gio erin voor Remco, die last had van zijn heupen. Kort na deze wissel had Mitchel een hele goede voorzet in huis, maar deze werd door de verdediger licht getoucheerd en hierdoor kon Gio niet inkoppen. Na deze grote kans werd er nog 3 keer gewisseld door Pelikaan in korte tijd. Jelle erin voor de moegestreden Bram, Brandon erin voor RJ en Erwin erin voor Mitchel. Hoewel VVGZ meer de bal had, was het vooral Pelikaan die de kansen kreeg. Jeffrey schoot bijvoorbeeld van randje 16 op de keeper, maar de grootste was toch echt voor Dylan. Na een goed schot van Jelle op de onderkant van lat, had Dylan de bal voor het inkoppen, maar de keeper was op tijd op de benen en kon deze inzet keren. Verder was er nog een schietkans voor Gio, maar deze schoot hij net voorlangs na een goede sprint. Er waren na deze kansen nog maar 2 spannende momenten in de wedstrijd, een kopbal van de spits van VVGZ, die voorlangs ging en een opstootje tussen Erwin en de rechtsbuiten van VVGZ, die door de scheids werd bestraft met geel voor beide partijen. Kort hierna volgde het eindsignaal.

Door deze puntendeling blijft Pelikaan boven VVGZ staan op de ranglijst en zijn beide teams nog vol in de race voor de bovenste plekken op de ranglijst. Volgende week staat voor de Peli’s de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit 2 op het programma.

Hopelijk tot dan,

Uw reporter.