• Pelikaan 2 sluit laatste bekerwedstrijd van het jaar winnend af

  Afgelopen zaterdag 21 december was de laatste dag van het jaar waarop het Pelidome weer druk bezocht werd. De meesten kwamen voor de afsluitende boutdag, maar ook de laatste wedstrijd van P2 van dit jaar kon worden aanschouwd. Er stond een bekerwedstrijd tegen het in de eerste klasse uitkomende Drechtstreek 2 ingepland. Op papier een mindere tegenstander, maar in de vorige ronde was dit geen garantie voor een overloop in de 0-2 overwinning op LRC. 

  Vanwege vakantie van de trainer stuurde Bart de volgende 11 namen het veld in. 

  Op doel Sjoerd de Groot

  Achterin van links naar rechts:

  Peter Zijlmans - Sander ten Hove - Timo Scheurwater - Robert-Jan Lanser

  Op het middenveld:

  Robin de Boer - Timo Nossent - Ruben de Raad

  En in de aanval:

  Bram Kok - Dylan de Boer - Gio Look

  Op de bank namen plaats:

  Nathan Sillië, Dave Hensen & Stephan van der Kolk 

  De wedstrijd begon met veel balbezit voor de Peli's. Met dit balbezit werden echter weinig grote kansen gecreëerd. Er waren wel een paar goede aanvallen, maar de bal werd zelfs in de 16 nog rond getikt in plaats van dat het doel beschoten werd. Op een paar afstondschoten en corners waren er dan ook weinig doelpogingen. Ondanks het overwicht was de grootste kans voor Drechtstreek. Een bal op de linksbuiten werd met de buitenkant diep gegeven, waarna de doorlopende middenvelder de bal laag voor kon geven. Deze bal kwam aan, maar gelukkig was daar Peter die met een sliding het schot kon blokkeren, waarmee hij zijn gekregen panna recht zette. Verder was er in de eerste helft nog een rare voorzet die door de wind richting doel ging. Sjoerd kon deze naar eigen zeggen nog voor de doellijn pakken, maar de tegenstander dacht daar anders over. 

  In de rust werd benadrukt dat we het positiespel vol moesten houden, maar dat er best wat meer geschoten mocht worden. Daarnaast werd Robin met een blessure gewisseld voor Nathan Sillië. 

  De tweede helft begon slecht aan de kant van de Peli's. Er was veel balverlies en het spel bevond zich voornamelijk op de helft van Pelikaan. Ondanks het slechte spel werd Drechtstreek niet erg gevaarlijk. Er was wel een aanval waarbij de aanvaller om Sjoerd heen ging maar de matige voorzet werd weg gehaald. Na ongeveer 65 minuten kwam Pelikaan weer in haar spel en in de 74ste minuut werd dit beloond met een doelpunt. Een corner werd voorgegeven bij de eerste paal waarna Ruben deze binnen wist te koppen. Na deze voorsprong werd het moraal van Drechtstreek minder en hiermee de inzet. In de 85ste minuut kwam er een lange bal op de ingebrachte Dave. De keeper kwam uit, maar Dave wist op tijd de bal breed te geven op Dylan die met zijn rechter in open doel kon scoren. Niet veel later was er een aanval waarna de verdediging van Drechtstreek gemakkelijk werd omspeelt en Ruben zijn tweede kon intikken. Ondanks dat de 90 minuten er net op zaten floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. 

  Na dit eindsignaal begon voor de meeste Peli's pas de boutdag. Er waren dan ook verschillende gelukkigen die prijs hadden met het kerstrad. Zo wonnen Dylan, Martin en Sjoerd een kip, Timo won verschillende kleine prijzen, Kees een gourmetschotel en Sander een alcoholische drank. De echte winnaar was echter Bram die met maar liefst 4 prijzen naar huis mocht gaan.

  Iedereen namens heel P2 fijne Kerstdagen en een voorspoedig, sportief 2020!!!