• Pelikaan 2 - Oranje-Wit 2

Na het gelijkspel van vorige week tegen VVGZ was het erg belangrijk dat er deze week weer punten gepakt zouden worden tegen Oranje Wit 2 door pelikaan 2. Ook naar de stand kijkend was het erg belangrijk dat er punten gepakt zouden worden want, de strijd voor de titel ligt erg dicht bij elkaar zo heeft oranje wit die 7e staat 15 punten en pelikaan 19 punten die 2e staat.

Tijdens de bespreking werd gekeken naar de prachtige wedstrijd Feyenoord-PSV. Hier kregen we te horen dat we net als Feyenoord alles moesten geven deze wedstrijd.
    De volgende spelers werden het veld op gestuurd door Bas Nossent.
    Op doel Sjoerd de Groot.
    De verdediging bestond uit Brandon de Wit, Thomas den Boer, Stephan vd Kolk(C) en Peter Zijlmans.
    Het middenveld bestond uit Menno Buckers, Jelle Dekker en Timo Nossent.
    De aanval bestond uit Dylan de Boer, Remco Aarts en Gio Look.

Daarnaast hadden we ook nog een sterke bank waaronder Vince van Nes, Tom Andeweg en Jeroen Hameete.
    Na het fluit signaal van de scheids klapte pelikaan er vol op en won op die manier veel duels. Ook werd de bal goed rond gespeeld waardoor er kansen werden gecreëerd. Er kwamen heel wat kansen uit corners. Helaas werden deze kansen niet met een doelpunt beloond en bleef de stand op 0-0. Ook was er een afstand schot van Jelle Dekker die helaas over werd geschoten. Pelikaan bleef op de been door een uitstekende redding van Sjoerd de Groot in de 35e minuut. Pelikaan bleef goed positiespel spelen en probeerde op deze manier kansen te creëren. Ook na een aantal goeie pogingen van beide kanten bleef de stand gelijk tot de rust.
    In de rust werd niet gewisseld.
    Pelikaan liep gemotiveerd het veld op om de 2e helft naar de KANTINE toe de punten binnen te slepen. Je zag dat pelikaan het baltempo verhoogde om zo sneller voor de keeper te komen dit gebeurde ook in de 52e minuut toen Gio Look oog in oog kwam met de keeper maar, helaas wist Gio look deze kans niet te benuttigen en bleef het 0-0. In de 60e minuut kwam Oranje Wit op een 1-0 voorsprong. Na het tegendoelpunt vond er een wissel plaats aan de kant van Pelikaan Vince van Nes kwam erin voor Peter Zijlmans. Pelikaan bleef na het doelpunt goed voetballen en al snel was het raak. Na een mooie pass van Jelle Dekker op Dylan de Boer gaf Dylan de bal strak voor en wist Gio look deze voorzet erin te tikken. De stand is 1-1 in de 63e minuut. In de 67e minuut vond er weer een wissel plaats aan de kant van Pelikaan Tom Andeweg kwam er in voor Brandon de Wit. En in de 71e minuut kwam Jeroen Hameete erin voor Jelle Dekker. Pelikaan bleef kansen krijgen maar wist deze niet te benutten. Daar kwam verandering in toen in de 87e minuut Remco Aarts uit een corner wist te scoren hier was de verlossende 2-1 voorsprong. Maar dit hield niet in dat we al gewonnen hadden in tegenstelling tot de gedachte van Mart. We moesten nog een paar minuten vol houden en dit lukte ons ook. En toen pas waren de 3 punten echt binnen.

Dit was weer een goede en zeer belangrijke overwinning voor Pelikaan 2 om mee te blijven doen voor de titel.

We hopen u volgende week weer goed nieuws te brengen
    De Reporter