• Pelikaan 2 oppermACHTig in windering Almerkerk!

‘Zaterdag is de mooiste dag van de week’ zo wordt er altijd gezegd. Afgelopen zaterdag was dat voor Pelikaan 2 in ieder geval wel zo. Na de domper van vorige week tegen Wieldrecht, rechtte de ploeg van trainer Bas Nossent zich met een 8-klapper tegen Almkerk. Het werd maar liefst 0-8!

Zowel dinsdag als donderdag werd er scherp getraint in aanloop naar de wedstrijd. Waarin Pelikaan zich bewust was dat vooral het afronden beter moest. Immers, in de wedstrijd tegen Wieldrecht werden ongeveer 8 goede kansen om zeep geholpen, wat mede de oorzaak was van de onnodige verliespartij. Dan naar de wedstrijddag zelf. De wedstrijdbespreking was nogal onorthodox te noemen. De trainers hadden besloten de powerpointpresentatie de deur uit te gooien en te beginnen met een klein ‘nietszeggend’verhaaltje. Wat resulteerde in wat gelach binnen de groep. Daarna werden enkele spelers aan de tand gevoeld over hoe we deze wedstrijd moesten aanvliegen. Wellicht dat de spelers zulke goede inzichten hebben gegeven, gezien het resultaat, dat de trainers wellicht een weekje vrij kunnen nemen.

Het weertype waarin aangetreden moest worden liet nogal wat te wensen over. Een laaghangende zon, een stevige wind en een snel kunstgrasveld zorgden voor een zwaar decor. De elf spelers die de wind begonnen met trotseren: Martin van Yren, Robert-Jan Lanser, Stephan van der Kolk, Karsten Grob, Vince van Nes, Menno Buckers, Bram Kok, Sjoerd Opschoor, Dylan de Boer, Dave Hensen en Jermain Bebrout. In de eerste paar minuten werd het spelbeeld vrij duidelijk. Almkerk liet Pelikaan aan de bal en zakte ver in. Door dit kon Pelikaan makkelijk combineren en al in de 12e minuut opende Karsten Grob de score voor Pelikaan. Uit een hoekschop kon de sterke verdediger vrij in koppen. Vlak na de openingstreffer raakte Pelikaan het veldoverwicht even kwijt. Almkerk ging oportunistischer spelen en kreeg een dot van een kans. Echter bleek Martin van Yren het koelbloedigst in de één-tegen-één situatie. Uit de daaropvolgende aanval werd het 0-2. Een aanval over een aantal schijven belandde bij Sjoerd Opschoor die dit buitenkansje met een schuiver benutte. Een noodgedwongen wissel betekende een vroeg einde van de geblesseerde Stephan van der Kolk. In zijn plaats kwam ‘Mo’ Scheurwater. Die de rest van de wedstrijd een puike partij speelde. In de 37e minuut was de 0-3 een feit. Dave Hensen kon de bal binnen tikken na een vlotlopende aanval en betekende ook de ruststand. In de rust werden de puntjes nog maar eens op de i gezet. Ook het concept van ‘de korte corner’ werd doorgenomen. Schijnbaar wisten sommige spelers niet hoe dit uitgevoerd moest worden. Aldus een aantal wisselspelers tegen de trainers. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De tweede helft begon met de wind tegen waar men toch ietwat huiverig voor was. Echter veranderde het spelbeeld totaal niet. Een frivool combinerend Pelikaan scoorde er rustig op los. Onder aanvoering van assistent trainer Bart van Muijen, die elke keer na een goal druk coachend de ploeg tot snelheid maande. Twee maal trof Sjoerd Opschoor nog het doel, waarbij de intikker uit een ‘ingestudeerde’ vrije trap er één was om door een ringetje te halen. Maar duidelijk de man van de wedstrijd was ‘doe maar’ Dave Hensen! Hij maakte in de tweede helft een hattrick en bekroonde zo zijn sterke trainingsweek met maar liefst 4 goals. De uitslag van 0-8 vermoedt dat Almkerk weinig tot niets in te brengen had. Echter kreeg de thuisploeg nog twee grote mogelijkheden aan het einde van de wedstrijd. Waar de helft van Pelikaan het wel welletjes vond met terugverdedigen, was er eerst een doorgebroken speler die het net niet wist te vinden. Even later werd een hard schot ook nog op de lat getikt waardoor de o zo gewilde 0 behaald werd. Complimenten voor de ploeg die zich prima revancheerd. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Kloetinge. Altijd een leuke en spannende pot voetbal. Hopelijk kunnen we jullie verwelkomen op zaterdag 9 november om 12:30!

Uw reporter.