• Pelikaan 2 morst punten in winderig duel

Met een stormachtige zuidwestenwind op het complex van ZVV Pelikaan, mocht Pelikaan 2 aantreden tegen Kloetinge 2. Waar in Kloetinge het seizoen 2018-2019 werd geopend met een terechte nederlaag was dan ook vandaag de kans voor de Peli's om naast mogelijke goede zaken op de ranglijst zich ook te revancheren op deze seizoenstart. Eerlijkheid gebied te zeggen dat Kloetinge destijds ook wel een team had staan die als titelfavoriet kon worden bestempeld, maar door het wegvallen van veel spelers is dat inmiddels veranderd.

Gelukkig kunnen we bij ZVV Pelikaan bouwen op een trouwe selectie, zo ook vandaag. Helaas waren er bij Pelikaan 2 wel wat blessures en zieken; Dylan de Boer viel vorige week ongelukkig uit met een hamstringblessure, Sjoerd Opschoor lag al de hele week ziek op bed met een Zweeds dipje (het verlangen naar Zweden, waardoor je wat grieperige verschijnselen krijgt) en had Peter Zijlmans weliswaar niet getennist, kan ook helemaal niet tennissen, maar beschikte wel over een flinke tennisbal op zijn enkel. Hierdoor werden de volgende namen het veld ingestuurd: Sjoerd de Groot; RJ Lanser, Thomas den Boer, Stephan van der Kolk, Vince van Nes; Menno Buckers, Timo Nossent, Bram Kok; Gio Look, Fatih Ocak en Samuel Dijkshoorn. Een beschut plekje op de bank namen Remco Aarts (komt wat minder aan trainen toe), Karsten Grob (op de weg terug na een blessure), Tom Andeweg (na zijn transfer voor tientallen miljoenen naar FC Barcelona nog wat van zijn a propos) en Erwin Pruysen (in principe gewoon de trainer).

Na een mooi kiekje voor onze nieuwe shirtsponsor, Vulkan (waarvoor dank!), kon de wedstrijd van start gaan. Al snel werd duidelijk dat het geen normale wedstrijd zou worden, maar een wedstrijd waarin de wind een belangrijke rol zou spelen. De wind zou namelijk windstoten van wel 97 km/u met zich mee brengen heb ik me laten vertellen. Ondanks dat ging Pelikaan 2 met de wind tegen goed van start. Kloetinge werd naar achter gedrukt en de kansen waren dan ook voor de blauwzwarten. Zo zag Gio Look een schot geblokt worden en zichzelf niet veel later na een mooie steekpass van Fatih Ocak onterecht teruggefloten worden voor buitenspel. Samuel Dijkshoorn zag zijn schot net naast gaan, en datzelfde gold voor een kopbal van Fatih Ocak uit een gevaarlijke corner van Bram Kok. Kloetinge kwam er slechts enkele keren gevaarlijk uit, maar tot echte doelpogingen kwam dit niet. De eerste helft eindigde dan ook in de brilstand.

De tweede helft met de wind in de rug toonde het zelfde spelbeeld. Met name Pelikaan 2 ging op zoek naar de openingstreffer. De grootste kans van de wedstrijd lag op de schoen van Timo Nossent, die net iets te veel tijd nodig had om zijn schot op doel te mikken. Net als in de eerste helft was er opnieuw een discutabele buitenspelval, dit keer werd niet Gio Look maar de ingevallen Remco Aarts onterecht afgevlagd in een vrijstaande tocht richting de keeper van Kloetinge. Daarnaast waren ook Fatih Ocak (geblokt schot), Bram Kok (vrije trap op de lat) en Samuel Dijkshoorn (kopkans, die overigens knap werd gekeerd door de doelman van Kloetinge) nog dicht bij de openingstreffer. De treffer bleef uit en langzamerhand verscheen ook Kloetinge zo af en toe op de helft van Pelikaan. Met nog een kwartier op de klok zo gevaarlijk dat Stephan van der Kolk aan de noodrem moest trekken. Een ferme judoworp die in het judo op zijn minst een waza-ari waard zou zijn. Een benodigde overtreding waarbij de scheidsrechter niet anders kon dan de rode kaart te tonen. Overigens floot de beste man verder een matige wedstrijd (in ieder geval in de ogen van de auteur van dit wedstrijdverslag) met enkele dubieuze beslissingen. Het KNMI had weliswaar code geel afgekondigd, maar dat is natuurlijk geen signaal om met een gele kaart in de lucht te moeten zwaaien. Dit terzijde. Pelikaan moest het laatste kwartier voort zetten met een man minder, en de vrije trap die volgde belandde in de muur. Inmiddels waren ook Tom Andeweg, Karsten Grob en Erwin Pruysen in het veld gekomen, die voor bijna een geheel andere verdediging zorgde. Pelikaan ging ondanks de man minder op zoek naar de openingstreffer, en jawel die kwam er ook! Een ingooi werd doorgekopt door Remco Aarts in de voeten van Samuel Dijkshoorn. Die zich met een fraaie actie vrij speelde en binnenschoot! [1-0] Met nog 5 minuten op de klok leek de overwinning dan ook beklonken, maar vrij snel na de treffer was daar plots de gelijkmaker. Een diepe bal wilde Thomas den Boer naar de zijkant uitverdedigen, maar deze kwam ongelukkig tegen een speler van Kloetinge en rolde pardoes het doel in. Wat een pech! [1-1] In de slotminuten voelde Kloetinge dat er nog wat te halen viel en zette het nog aan, maar tot een kans en een treffer kwam het niet. In de laatste seconde verscheen Tom Andeweg nog voor het goal van Kloetinge, maar kon er net niet lekker bij om de bal of voor te krijgen of vol op doel te poeieren. Zo stond er na 90 minuten een gelijkspel op het scorebord.

De brandweer moest in de regio flink opdraven voor de stormschade die de wind had aangericht. Ze hadden ook best even langs Pelikaan mogen komen, waar 2 punten schade werden geleden. Erg zuur, want met een voorsprong op zak enkele minuten voor tijd én het zijn van de betere ploeg, waren dit gemorste punten. Het ging Pelikaan dan ook niet voor de wind. Hoeven er geen doekjes om te winden, niet nodig om de wind van voren te krijgen, maar hopelijk heeft Pelikaan volgende week in en tegen Papendrecht de wind weer in de zeilen!

Vergeet overigens niet om een bezoekje te brengen aan de Facebookpagina van Pelikaan 2 voor meer nieuwtjes. Nieuwtjes die er de laatste tijd wat bij zijn ingeschoten, maar ongetwijfeld weer een vervolg zal krijgen. Zo leest u hier binnenkort meer over het jaarlijkse Pelikaan 2 kamp, een verhaal over hoe je moet klaverjassen (en op welke manier niet) én zullen er vaker statistieken worden geplaatst.