• Pelikaan 2 maakt geen fout en bekert door

  Afgelopen Zaterdag was de tweede bekerwedstrijd voor de mannen van P2.

  Waar de voorbereidingen rommelig verliepen door eerst om te kleden op het Pelidome, vervolgens  wat verkeershinder op de weg naar Oranje Wit en daarmee een korte warming up.

  Waar de trainer tijdens de bespreking vooral waakte voor onderschatting voor de op papier mindere tegenstander bleek dit vooral tijdens de eerste helft gegrond te zijn.

  Angelo stuurde volgende 11 namen het veld in:

  Op de goal begon Jeroen de Veij en de verdediging werd completeert door Peter Zijlmans, Tom Andeweg, Karsten Grob, Koen de Jong. Op het middenveld Robin den Boer, Cees Groeneveld en Dylan de Boer. De aanval: Daan Idsenga en de broers Ocak(Bora & Fatih) 

  Met een laag tempo begon P2 de eerste helft. De ruimtes waren klein en het voetballen werd P2 lastig gemaakt. Toch kwam de eerste goal op naam van Pelikaan. Fatih werd ingespeeld, liet de bal goed vallen op kleine broer Bora, die Dylan bereikte met een lobje. De bal werd langs de doelman de verre hoek ingestuurd en de verdiende voorsprong kwam dan ook. Na het doelpunt zakte het in, was er weinig beweging en konden we de bal niet lang in de ploeg houden. Oranje Wit liet zien gevaarlijk te zijn vanuit de omschakeling. Een steekbal op de linksbuiten die richting de 16 ging, werd gevloerd en de vrije trap  die daar op volgde, werd in de verre bovenhoek geschoten. 1-1. Na de 1-1 was het voetbal van beide kanten ver te zoeken en werd het spel agressiever, dit leidde tot veel beklag bij de scheidsrechter die zijn kaarten in de eerste helft niet bij zich had. De ruststand werd bepaald op 1-1.

  In de rust probeerde de trainers iedereen op scherp te krijgen door de act good cop, bad cop na te bootsen. Angelo gaf het team een flinke uitbrander tijdens de bespreking in de rust en Eldert probeerde de positieve spirit in het elftal te houden.De donderspeech bleek te werken. Pelikaan zette meer druk op de tegenstander, meer beweging en creëerde daarmee ook meerdere kansen. Na een goede individuele actie van Cees werd hij onreglementair naar de grond gewerkt in het strafschop gebied. De scheidsrechter wees ondanks protest van Oranje Wit resoluut naar de stip. Een koud kunstje voor Dylan die zijn 2e van de middag maakte en daarmee de stand weer in het voordeel van Pelikaan op het scorebord zette.  

  Pelikaan drukte in tegenstelling tot in de eerste helft nu wel door. Waar Cees het veld met een blessure moest verlaten was het zijn vervanger Jelmer die zijn debuut in korte tijd kon bekronen met een kanshebber voor de goal van het seizoen. Van een meter of 20 schoot hij de bal de verre kruising in 1-3! De frustraties werden groter bij Oranje Wit en dit resulteerde in meerde harde overtredingen. Het gevolg: de aanvoerder werd door een natrappende beweging richting Dylan met direct Rood van het veld gestuurd. Pelikaan bleef gefocused en maakte na een goede individuele actie van Rowan, Bora de 1-4 en was het slotakkoord voor de ingevallen Gio die na een snelle counter ook zijn doelpunt kon meepikken. 1-5 

  Door de gunstige resultaat bij de andere wedstrijd is P2 al door naar de volgende ronde in de beker. Wel moet de derby nog gespeeld worden tegen die club aan de andere kant van het dorp. Ook deze wedstrijd moet uiteraard gewonnen worden.

   

  Tot volgende week!

  Uw reporter