• Pelikaan 2 maakt 7-klapper...

Afgelopen zaterdag stond voor Pelikaan 2 een thuiswedstrijd tegen Hardinxveld op het programma. Het was beter weer dan de afgelopen week: het zonnetje scheen, maar ook de wind was aanwezig. Precies in de lengte van het veld. Al met al zagen de vooruitzichten er niet verkeerd uit.

Na het verliezen van de tos werd er van helft gewisseld door Hardinxveld. Hierdoor speelde Pelikaan de eerste helft met de wind in de rug. Na ongeveer 10 minuten spelen maakte Pelikaan al de 1-0 na een mooie combinatie door de verdediging heen. Helaas stak de grensrechter zijn vlag omhoog en werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Hier waren de meningen over verdeeld. In de 20e minuut was het wel raak: Ruben werd recht voor de goal aangespeeld en kon de bal beheerst langs de keeper schieten. 1-0. Niet veel later kreeg Pelikaan een corner mee. Dylan nam ‘m met een indraaiende bal die langs de verdedigers plus de keeper draaide. 2-0

Er waren nog een paar kleine kansen maar werden helaas niet benut. Halverwege de eerste helft kreeg Pelikaan een vrije trap net buiten het zestienmetergebied, (ti)Mootje probeerde de bal nog op te eisen maar dat mocht niet baten. Ruben ging achter de bal staan en schoot feilloos de bal over de muur heen rechtsonder in de hoek. 3-0.

Pelikaan domineerde de wedstrijd en zette snel druk. Hierdoor kwam Hardinxveld weinig aan voetballen toe en ging fouten maken. Na een goede aanval bewaarde Bora het overzicht in de zestien en legde de bal breed op Bram die zo de 4-0 binnen kon schieten.

Na een handsbal vanuit een corner legde de scheidsrechter de bal op de stip. Na steen, papier, schaar tussen Ruben en Bram, die Bram uiteindelijk won, schoot hij de bal goed in het zijnet. 5-0. Pelikaan vond elkaar makkelijk en had een paar mooie individuele acties. Zo kon wederom Ruben na een goede actie langs een paar Hardinxveld verdedigers de 6-0 maken. Pelikaan ging met een ruime voorsprong de rust in.

Na opgewarmd te zijn met een bakkie thee begon Pelikaan de tweede helft nu met de wind tegen. Of het nu gemakzucht, de wind tegen, of Hardinxveld die er vol tegen aan ging was, het balbezit was nu meer voor de tegenstander. Pelikaan bracht zichzelf een paar keer in de problemen omdat er slordiger gevoetbald werd.

Na een kwartier spelen werd er vier keer gewisseld door Pelikaan. Na slordig opbouwen van de laatste man van Pelikaan kreeg Hardinxveld de grootste kans van de wedstrijd. Dit resulteerde in een lob over Martin heen die op de paal belandde. Ook dit was weer een sein dat er beter gevoetbald moest gaan worden. Niet veel later viel toch een tegendoelpunt. 6-1. Pelikaan werd weer wakker geschud en met een strakke voorzet scoorde Daan een onhoudbare kopbal. 7-1.

Na een makkelijk gegeven vrije trap was de organisatie even weg bij Pelikaan. Dit werd gezien en de bal werd breed gespeeld, waarna er een lage voorzet volgde van links die kon worden binnen geschoten. 7-2. Na enkele minuten verder gespeeld te hebben scoorde Hardinxveld uit een corner die door niemand werd aangeraakt en zo in het doel draaide. 7-3.

Dit was uiteindelijk de eindstand in een wedstrijd waar Pelikaan in de eerste helft dominant was maar slordig speelde in de tweede, waardoor Hardinxveld drie keer wist te scoren.

Volgende week heeft Pelikaan een uitwedstrijd bij Kloetinge in Zeeland op de planning staan.