• Pelikaan 2 kruipt door het oog van de naald in Etten-Leur

Terwijl bijna heel Pelikaan al winterstop had, stond er zaterdag 22 december toch echt nog een wedstrijd voor Pelikaan 2 op de planning. Voor de beker moest Pelikaan 2 het opnemen tegen Internos 4 in het altijd gezellige Etten-Leur. Nadat Pelikaan 2 de vorige wedstrijd tegen VV Sliedrecht 2 verloren had, was het nu aan hen om dit goed te maken in de beker. Even 90 minuten bikkelen en daarna met zijn alle gezellig naar de boutdag en de overwinning vieren, dat was de bedoeling. De volgende 11 begonnen aan de wedstrijd : 1 Martin van Yren – 7 Brandon de Wit , 5 Tom Andeweg , 4 Stephan vd Kolk , 12 Vince van Nes – 9 Timo Nossent , 16 Jeffrey Nossent , 6 Bram Kok – 11 Jeroen Hameete , 15 Fatih Ocak , 3 Samuel Dijkshoorn. Bank : 14 Remco Aarts , 8 Menno Buckers , 17 Peter Zijlmans , 13 Sander ten Hove , 10 Dylan de Boer
    Na de aftrap moesten deze elf van Pelikaan het dan ook gaan laten zien. Dit bleef helaas uit. Pelikaan had heel veel balbezit maar echte kansen bleven uit. Ondanks dat de backs Vince en Brandon heel ruimte kregen om op te komen maakte Pelikaan daar te weinig gebruik van. Al heel vroeg in de wedstrijd was het zelfs Internos die met een counter het voor elkaar kreeg om de 1-0 te maken. Dit betekende voor Pelikaan dat zij nog harder moesten gaan werken. Een kwartier later kreeg Pelikaan een vrije trap bij de 16 meter van Internos. Deze werd goed benut door Jeffrey Nossent, die de bal prima in de linkerhoek schoof , 1-1 . Pelikaan ging opzoek naar de 1-2, maar hele grote kansen waren er niet.
    In de kleedkamer werd er toch duidelijk dat Pelikaan toch echt nog scherper moest zijn en meer energie moest leveren om deze partij te winnen. De tweede helft begon met een wissel van Pelikaan : Samuel kwam eruit en werd vervangen door Remco. Pelikaan kreeg net als in de eerste helft heel ruimte op de vleugels en probeerde hier dan ook gebruik van de te maken, maar ook net als in de eerste helft bleven de grote kansen uit en net als in de eerste helft was het Internos die 10 minuten na rust met een counter de 2-1 binnen tikte. En binnen 12 minuten was het weer Internos die de bal in het netje schoot, 3-1. Nadat Stephan, Brandon , Jeroen en Bram eruit waren gehaald en Peter, Sander, Menno en Dylan erin waren gekomen, moest Pelikaan toch echt gaan stunten om nog door te gaan in de beker. Een voordeel van Pelikaan 2 is dat zij over prima bank beschikken en dat zij met fitte invallers net iets meer kunnen brengen dan de tegenstander. Het duurde ook niet lang voordat de bal na een goede aanval van Pelikaan eindigde bij Timo die de bal achter de keeper kon werken, 3-2. Pelikaan had nog 15 minuten om een doelpunt te maken en dit gebeurde dan ook na 15 minuten. In de 90e minuut schoot Dylan de bal op de paal, maar in de rebound maakte Jeffrey zijn 2e van de dag.
    3-3 na het laatste fluitsignaal betekent penals.
    Internos 1-0
    Pelikaan – Dylan 1-1
    Pelikaan – Fatih 1-2
    Internos 2-2
    Internos 3-2
    Pelikaan – Peter 3-3
    Pelikaan – Jeffrey 3-4
    Internos 4-4
    Internos 5-4
    Pelikaan – Remco 5-5
    Pelikaan – Menno 5-6
    Internos Mart pakt hem!

Nadat onze Mart de 6e penal van Internos pakte kon Pelikaan opgelucht ademhalen. Pelikaan 2 bekert verder en dit kon mooi worden gevierd op de boutdag op het Pelidome in Zwijndrecht.