• Pelikaan 2 - GRC'14 2

Na uitstekend te hebben getraind op de dinsdag- en donderdagavond waren we klaar om op 9 oktober te spelen tegen GRC'14. Na eerst een verlies en gelijkspel waren we nu uit op 3 punten. De volgende elf spelers stonden in de basis:

Keeper: Martin van Yren

Verdedigers: Erwin van Wolferen, Danny vd Wal, Juani Nieuwenhout, Jesse Hooimeijer

Middenveld: Martijn Daane, Jeroen Daane, Cees Groeneveld

Aanval: Rowan de Maa, Jelmer Baars, Wello Koeiman

Bank: Tom Andeweg, Fatih Ocak, Daan Idsinga, Karsten Grob, JC van Hoek

De aftrap werd genomen, Pelikaan zat er goed in. We gaven goed druk en kwamen al snel tot kansen. De 1-0 werd al snel gemaakt in de 11e minuut door Jeroen Daane. Pelikaan bleef goed doorzetten zoals afgesproken van tevoren en kwamen al snel verder op voorsprong door een doelpunt in de 19e minuut van Cees Groeneveld. 2-0 Verder in de eerste helft heeft GRC weinig gecreëerd en kwam Pelikaan nog tot wat kleine kansen maar heeft niet meer gescoord.

In de tweede helft zijn er nog geen wissels plaatsgevonden. We begonnen weer met goed druk zetten zodat de tegenstander (GRC) niet terug kon komen. Dat bleek al in de 52e minuut met Cees zijn 2e doelpunt. 3-0

Zo volgde er al snel meer aanvallen met het doelpunt wat zorgde voor de 4-0 van Jeroen Daane in de 60e minuut. De 61e minuut was aangebroken en trainer Angelo Geerlings besloot te wisselen. Cees Groeneveld ging eraf voor Fatih Ocak en Jelmer Baars schoof een plekje door naar het middenveld. Martijn Daane verliet het veld voor Tom Andeweg. In de 62e minuut scoorde Jelmer Baars al weer snel een doelpunt 5-0 En daar bleef het niet bij.

In de 70e minuut besloot de trainer weer te wisselen en kwamen de volgende spelers op het veld: JC van Hoek, Karsten Grob en Daan Idsinga. Zij kwamen op het veld voor: Wello Koeiman, Erwin van Wolferen, en Jesse Hooimeijer. Al snel werd de 6-0 gemaakt in de 71e minuut, weer een doelpunt van Jelmer Baars. De 7-0 werd in de 75e minuut gescoord door Fatih Ocak. De wedstrijd verliep verder goed en GRC is weinig tot niet aan het doel van Pelikaan gekomen. Keeper Martin van Yren ging 1x in de fout waardoor de aanvaller van GRC de 7-1 nog kon maken in de 88e minuut. En daar bleef het bij.

De mannen van Pelikaan 2 hebben zich goed herpakt en 3 punten gewonnen zoals we wilden.

Nu op naar volgende week zaterdag waar ons een uitwedstrijd om 12 uur wacht bij Papendrecht.

Uw reporter