• Pelikaan 2 geeft overwinning uit handen

Om te beginnen een korte terugblik naar vorige week. De bekerwedstrijd tegen LRC 2 werd met 2-0 winst afgesloten door doelpunten van Gio Look(een afvallende bal met zijn chocolade been) en Timo Nossent die na een goede actie van Deveny Veld de bal in een bijna leeg goal kon schieten. Pelikaan 2 bekert verder en dat zal men doen op de boutdag tegen Drechtstreek 2!

Nu over tot de orde van de dag. Een derby tussen twee clubs die hemelsbreed zo’n drie kilometer bij elkaar liggen. Tevens de nummers 3 en 4 op de ranglijst. In de basis begonnen de volgende 11 namen: Martin van Yren, Timo scheurwater, Nathan Silie, Karsten Grob, Vince van Nes, Menno Buckers, Damion Janssen, Timo Nossent, Bram Kok, Jermain Bebrout en Deveny Veld.

Pelikaan startte de wedstrijd uitstekend. Er werd met veel druk vooruit gevoetbald en de wedstrijd was dan ook onder controle. Bij een goede actie van Jermain, die onderuit werd gehaald, wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Een koud kunstje voor Bram Kok die zijn doelpunten totaal op 5 zag komen. Pelikaan bleef goed druk zetten en kreeg via Deveny Veld nog de mogelijkheid om de score verder uit te bouwen maar helaas werd zijn bal door de verdediger van de lijn gehaald. Rustand 1-0.

In de tweede helft ging Pelikaan verder waar het was gebleven. Druk naar voren en snel de 2-0 maken. Dat lukte ook. Na 53 minuten was het na een prima combinatie tussen Jermain en Bram, Timo die op de juiste plek stond en de bal onderkant lat in het doel schoot. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Ondertussen kwam Rijsoord met 10 man te staan en leek het erop dat De Peli’s eroverheen zouden denderen. Niets bleek minder waar. Een corner kon vrij binnengekopt worden, waardoor het 2-1 werd.

3 wissels aan de kant van Pelikaan om de boel weer op scherp te stellen. Echter was het binnen 5 minuten daarna ook gelijk 2-2. Na balverlies voorin werd de counter genadeloos afgestraft. Pelikaan probeerde het nog wel, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Eindstand 2-2. Een teleurstellend resultaat wat ook zichtbaar en merkbaar was in de kleedkamer.

Volgende week de wedstrijd tegen Kozakken Boys die gewonnen moet worden om de aansluiting met de bovenste plaatsen niet te verliezen.

Uw reporter