Pelikaan 2 geeft niet thuis

Na een mooie overwinning vorige week tegen Oranje Wit was het deze week tijd voor de laatste competitiewedstrijd van 2018. Pelikaan mocht op bezoek bij Sliedrecht.

In de wedstrijdbespreking werd duidelijk gemaakt dat het een lastige wedstrijd zou worden. Sliedrecht staat erom bekend om een stugge ploeg met veel kwaliteit voorin. Aan Pelikaan de taak om het eigen spel te blijven spelen en niet mee te gaan met de tegenstander. Pelikaan begon in de volgende opstelling:

In het doel: Martin van Yren
    De verdediging bestond uit: Stephan vd Kolk ©, Remco Aarts en Thomas den Boer
    Het middenveld bestond uit: Vince van Nes, Menno Buckers, Timo Nossent en Brandon de Wit
    De aanval bestond uit: Jeffrey Nossent, Gio Look en Dylan de Boer
    Op de bank namen plaats: Bram Kok, Peter Zijlmans en Robert-Jan Lanser.

Eenmaal aangekomen op het sportcomplex mochten de Peli’s gebruik maken van het nieuwe tenue! Dit tenue is gesponsord door VULKAN waarvoor dank!!.

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en Pelikaan was gelijk de bovenliggende partij. Er werd rustig gevoetbald en de combinatie werd gezocht. Pelikaan kon alleen de bal voorin niet vasthouden waardoor er veel balverlies was en te weinig aansluiting. In de 28e minuut kreeg Sliedrecht de bal aan de linkerkant van het veld. De speler aarzelde geen moment en gaf een voorzet in de vijf meter. Martin bokste de bal weg maar kwam terecht bij een speler van Sliedrecht, die speelde de bal achter Martin naar de spits. De spits van Sliedrecht aarzelde niet en schoot de bal beheerst voorbij Stephan vd Kolk die op de lijn stond. Waar iedereen dacht aan buitenspel besloot de scheidsrechter hem toch goed te keuren 1-0. Na dit moment bleek er iets te breken bij de Peli’s. Er werd niet meer vrijgelopen en de ballen werden zomaar ingeleverd. Pelikaan ging mee met het spel van Sliedrecht en dit resulteerde in een hoop overtredingen aan beide kanten. Brandon de Wit schoot nog een bal voorlangs en dit bleek de enige kans te zijn de eerste helft.

In de rust werd besproken dat we ons eigen spel moeten blijven spelen en er op moesten klappen. De trainer voerde een aantal wijzingen door. Peter Zijlmans kwam voor de geblesseerde Brandon de Wit.

Waar Pelikaan de eerste helft zeer matig afsloot, was de tweede helft niet veel beter. Duels werden verloren en er werd weinig tot niks gecreëerd. Een opeenstapeling van fouten zorgde er voor dat Pelikaan weinig deed met balbezit. Sliedrecht wachtte geduldig op hun kans en deze kwam er ook. De rechtsbuiten van Sliedrecht gaf de bal voor. Thomas den Boer probeerde de bal te blokken. Deze bal bleef stil liggen en de spits van Sliedrecht was als eerste bij de bal. Hij nam de bal mee en schoot hem beheerst onder Martin door 2-0. Pelikaan ging meer naar voren spelen, maar kwam niet tot kansen. Sliedrecht kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit maar verspeelde daar vaak de bal door verkeerde keuzes. De scheidsrechter had genoeg gezien en blies af voor de wedstrijd.

Bij een off-day is het belangrijk dat je gaat doen waar je goed in bent. Dit in combinatie met extra hard werken. Pelikaan heeft duidelijk van zichzelf verloren. Laat dit een goed leermoment zijn om na de winterstop te zorgen dat dit niet meer mag gebeuren.

Nu de competitie ten einde is rest ons nog een bekerwedstrijd uit tegen Internos 4. Deze wedstrijd vindt om 12.00 uur plaats in Etten-Leur. We hopen u daar te zien!