Pelikaan 2 gaat goed van start en wint de eerste bekerwedstrijd van het seizoen!

Afgelopen zaterdagmiddag stond de allereerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma voor Pelikaan 2. Na de ongeslagen oefenwedstrijden kwam het er nu echt op aan bij de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. De tegenstander van vandaag was Dubbeldam 3 en om 12:00 was de aftrap voor het begin van de wedstrijd. Zodoende begonnen de volgende elf spelers in de basis: Sjoerd de Groot, Brandon de Wit, Timo Scheurwater, Karsten Grob, Koen de Jong, Tom Andeweg, Cees Groeneveld, Dylan de Boer, Bora Ocak, Dave Hensen en Bram Kok.

Het was vanaf het begin al duidelijk dat Pelikaan de beter voetballende ploeg was op het veld. Het duurde echter wel een half uur voordat de Peli’s op voorsprong kwamen. Na een één twee met Bram, schoot Dylan de bal in de bovenkant van de goal, 1-0! Niet lang daarna werd Dylan diep gestuurd en was de verdediging van Dubbeldam even ver te zoeken. Dylan wist het overzicht te bewaren en gaf de bal laag voor op de meelopende Dave die de bal daarna met een sliding langs de keeper kon schieten. Na deze goal bleef Pelikaan niet stil zitten en 3 minuten na de 2-0 mocht de doelman van Dubbeldam opnieuw de bal uit het netje vissen, nadat Dylan zijn tweede goal van de middag maakte.

Pelikaan was veruit de bovenliggende partij en Dubbeldam kreeg weinig kansen om terug in de wedstrijd te komen. Tot in de 40ste minuut, waarbij Dubbeldam de 3-1 wist te maken. Na een voorzet vanaf de linkerkant wist de spits van Dubbeldam, na een beetje ongelukkige communicatie bij de achterhoede van pelikaan, de keeper te verschalken. Er werd dus rust gehouden bij een 3-1 voorsprong voor Pelikaan.

Na de rust was het Cees die in de 57ste minuut de score voor Pelikaan wist uit te breiden. Na een één tweetje met de verdediger van Dubbeldam stond hij oog in oog met de keeper en wist het hoofd koel te houden, 4-1!

Tien minuten later dacht de keeper van Pelikaan na een te diepe bal van de tegenstander even de aanvaller die op hem af kwam te passeren, maar dit ging niet helemaal zoals gepland en de aanvaller van Dubbeldam kon de bal zo meenemen en voor een leeg doel intikken. Een kleine domper voor de Peli’s want met 4-2 zou de wedstrijd nog een rare wending kunnen krijgen als Dubbeldam het opeens op de heupen zou krijgen. Dit gebeurde gelukkig niet, want na een aantal wissels aan de zijde van Pelikaan (Rowan voor Dylan en Fatih voor Dave) kon de laatstgenoemde invaller het zevende doelpunt van de wedstrijd op zijn naam schrijven. Gelijk na deze goal maakten Bora en Tom plaats voor de verse krachten Joël en Robin om de laatste 20 minuten van de wedstrijd nog vol te maken. Ook Gio kwam er de laatste paar minuten nog in als kersverse rechtsback om te zorgen dat Dubbeldam niet meer terug kon komen met een eventuele goal.

Het doelpunt dat zorgde voor de eindstand werd gemaakt door invaller Rowan die nadat de bal uit het vijfmetergebied was weggewerkt de bal hard in de bovenkant van het doel wist te jagen. Zo eindigde de wedstrijd dus uiteindelijk in een 6-2 overwinning voor Pelikaan.

Na deze eerste bekeroverwinning voor de Peli’s staan ze nu bovenaan in de poule en zullen ze het volgende week om 15:00 uit bij Oranje Wit op moeten nemen tegen Oranje Wit 3 die ook op 3 punten staan in de poule. Bij winst zal Pelikaan dus de koppositie behouden en vergroten dus dat is iets om voor te strijden volgende week!

Uw Reporter.