• Pelikaan 1 wint in slotsecondes

    Ongeveer 2 maanden terug speelde Pelikaan een vrij kansloze wedstrijd uit bij Wilhelmina ’26 met als uitslag 3-1. Pelikaan had dus iets goed te maken tegen de gasten uit Wijk en Aalburg. Het begin van de wedstrijd kan je het best omschrijven als rommelig met een licht overwicht van Wilhelmina ’26 maar waren de eerste kansen na zeven minuten spelen voor Pelikaan. Bij toeval kreeg Jordy van Buren de bal in het strafschopgebied in de voeten en kwam hij alleen voor de keeper maar het schot ging tegen de snel uitlopende doelman aan. De bal ketste richting de cornervlag en diezelfde Jordy van Buren achterhaalde de bal en zette goed voor op Ruben de Raad maar zijn kopbal werd over de lat getikt door de keeper. Pas na een half uur deed Wilhelmina ’26 iets terug door middel van een afstandsschot dat over de kruising ging. Een kleine tien minuten later slalomde Jordy van Buren door de vijandelijke verdediging maar zijn schot ging voorlangs.
    De tweede helft was een stuk spectaculairder dan de eerste helft. Dat begon al met een mooie omhaal door Jelle Dekker maar de bal ging naast. Na een kwartier spelen een goede aanval van Pelikaan. Thomas den Boer stoomde op en gaf een heerlijke steekpass met buitenkant rechts op de diepgaande Jelle Dekker maar zijn schot ging voorlangs. Twee minuten later kreeg Mitchel Kroos in een scrimmage de bal voor zijn voeten, schoot op doel maar voor de zoveelste keer redde de Wilhelmina-keeper. Weer twee minuten later kreeg een Jordy van Buren op een meter of 25 een vrije trap te nemen maar het geplaatste schot werd ook nu een prooi voor de keeper. Tien minuten voor tijd een gevaarlijk moment voor het doel van Pelikaan. Een afstandsschot van Wilhelmina ‘26 ging via een hand van keeper Sjoerd de Groot tegen de lat maar de terugspringende werd een prooi voor de Pelikaan-verdediging. Eén minuut later weer een bal op de lat maar dan aan de andere kant, een schot van Jelle Dekker miste net de juiste precisie. Vlak daarna een hard schot van Erwin van Dis wat net over ging. Tussendoor was Wilhelmina ’26 nog even gevaarlijker met een uitval maar gelukkig voor Pelikaan verdween het schot in het zijnet. Twee minuten voor tijd had Ruben de Raad de beslissing op zijn schoen maar de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal achter het doel. Iedereen dacht de wedstrijd in een 0-0 zou eindigen maar het geluk lachte Pelikaan toe. Een Wilhelmina-verdediger gaf een onnodige cornerbal weg. Deze werd genomen door Jesper Nossent. De bal kwam laag uit bij de eerste paal waar de keeper en een verdediger zich volledig misrekenden waardoor het leder plots in het doel lag. Het was niet helemaal duidelijk of de bal rechtstreeks het doel in ging of nog geraakt werd door of de verdediger of de keeper. Maar het feit was dat het 1-0 voor Pelikaan werd en ook bleef want de scheidsrechter floot kort daarna af.
    Een gelukkig doelpunt voor Pelikaan waar iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel. Op basis van de kansen komt de overwinning wel toe aan Pelikaan maar eigenlijk hadden de Peli’s de trekker al eerder moeten overhalen want er waren genoeg kansen. Een belangrijke overwinning voor Pelikaan ondanks dat het al een periodetitel heeft behaald. Immers, de hoogst geëindigde periodekampioen in de ranglijst speelt in de na-competitie een thuiswedstrijd en dat kan een belangrijk voordeel zijn.
    Deze dertien spelers gaven acte de prèsence: Sjoerd de Groot, Thomas den Boer, Jesse de Raad, Erwin van Dis, Adilson Dias de Barros, Mitchell Kroos, Roy Weber (82, Jeffrey Nossent), Jordy van Buren, Jelle Dekker, Ruben de Raad en Jermain Bebrout (65, Jesper Nossent).