• Pelikaan 1 verliest in blessuretijd

Pelikaan had in het eerste halfuur weinig te vertellen tegen CWO uit Vlaardingen. Net zoals alle voorgaande teams die Pelikaan tot nu toe trof was ook dit keer het voetbal goed verzorgd bij de tegenstander. Men vond elkaar makkelijk en CWO creëerde volop kansen. De eerste de beste kans na vijf minuten was gelijk raak. Uit een corner kon Jordi de Bruin vrij gemakkelijk inkoppen zonder al teveel gehinderd te worden, 1-0. Vier minuten later bijna de 2-0 toen de Pelikaan-verdediging vergat in te grijpen en de bal bij de linksbuiten van CWO terechtkwam maar zijn inzet richting het verlaten doel miste de juiste richting en ging voorlangs. Na een kwartier weer een kopbal uit een corner voor CWO maar ditmaal redde keeper Delano Kortstam prima. Nog eens vijf minuten later een schot vanaf een meter of 20 maar dat smoorde in de benen van een medespeler, maar deze draaide zich snel om en schoot nogmaals op het doel maar dat ging gelukkig voor Pelikaan over. Pas na een klein half uur de eerste mogelijkheid voor Pelikaan maar dat kwam meer door slordig verdedigen van de Vlaardingers. CWO werd in die periode wat gemakzuchtig en dat kwam ze duur te staan want kort na de eerste slordigheid volgde er een tweede. Roy Weber ontfutselde de bal bij een verdediger, gaf deze mee aan Hakan Tokul die op zijn beurt Deveney Veld aanspeelde. Even leek het erop dat deze te ver naar buiten ging maar zijn tegendraadse inzet was de CWO-keeper te machtig en dus 1-1. Nauwelijks verdiend maar niet minder welkom. CWO was het in dat laatste kwartier voor rust helemaal kwijt en dat leverde Pelikaan bijna een voorsprong op. Het was de eerste echt uitgespeelde kans in de eerste helft van Pelikaan. De maker van het doelpunt, Deveney Veld, gaf de bal aan de mee opgekomen Stephan Ooms die vervolgens laag voorzette waar de ingelopen Tim Willemstijn de bal voor het inschieten had. Helaas voor Pelikaan raakte hij het leder niet goed en verdween over het doel. Derhalve een 1-1 ruststand.

Na ruim tien minuten spelen in de 2e helft de ultieme kans voor Pelikaan om op voorsprong te komen. Jeffrey Nossent werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en kreeg een penalty. Hakan Tokul nam plaats achter de bal. Waar hij vorige week tegen Sparta onberispelijk raak schoot was de inzet nu een prooi voor de keeper. Nog eens tien minuten daarna leek toch de 1-2 in aantocht, de bal lag al in het doel bij CWO maar in plaats van voordeel te geven had de scheidsrechter al afgefloten voor een handsbal van CWO. Uit de afgeslagen vrije trap lepelde Tim Willemstijn de bal net over het doel. Een kwartier voor tijd nog een kans voor Pelikaan maar Roy Weber kwam iets te schuin uit voor het doel en zijn schot raakte de benen van de keeper. Zoals in de eerste helft het laatste kwartier voor Pelikaan was, was CWO in het laatste kwartier van de wedstrijd de bovenliggende partij. In de 79e minuut een kans voor CWO maar een gezamenlijke heldhaftige redding van Yorik van Deelen en Stephan Ooms die zich letterlijk voor de bal gooiden, voorkwam de 2-1. Eén minuut voor de officiële speeltijd verliep een uitstekende save van keeper Delano Kortstam die een kopbal uit zijn doel ranselde. Maar het noodlot sloeg toch toe in de 4e minuut van de blessuretijd. Een voorzet van rechts kwam bij de tweede paal terecht, daar werd de bal terug gekopt en stond de invaller Rick van der Struis op de juiste plek om de 2-1 binnen te schieten.

Een enorme domper voor de Peli’s die op basis van de tweede helft toch zeker geen nederlaag hebben verdiend maar dat is voetbal. CWO miste in de eerste helft veel kansen, Pelikaan in de tweede helft en misschien wat chauvinistisch gezien, de gelukkigste heeft gewonnen.

Eén positief feit van deze wedstrijd is het debuut van Sybren Bakker, hij wordt volgende maand 17 jaar, er zijn maar weinig spelers die op hun zestiende jaar hun competitiedebuut maken in een eerste elftal. Wetende dat Finn Molkenboer, 17 jaar, ook deel uit maakt van de selectie en wellicht binnenkort ook zijn competitiedebuut maakt (heeft al een keer meegedaan in de voorbereiding en/of beker) betekent een groot compliment voor de jeugdafdeling van Pelikaan.

Trainer Driss el Akchaoui had zijn opstelling enigszins veranderd ten opzichte van vorige week, dit waren de elf starters: Delano Kortstam, Stephan Ooms, Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent, Vince van Nes, Roy Weber, Tim Willemstijn, Timo Nossent, Deveney Veld (84, Sybren Bakker), Dylan de Boer (70, Sjoerd Opschoor) en Hakan Tokul (80, Jesper Nossent).