• Pelikaan 1 – Nivo Sparta 1

    Nummer drie tegen nummer één, dat moet een mooi affiche zijn en dat werd het ook. Het zou een open wedstrijd worden met twee ploegen die voor de winst zouden gaan. Van Nivo Sparta was bekend dat zij altijd verzorgd en aanvallend voetbal spelen en daar kon Pelikaan zich enigszins op instellen. Het was daarom ook dat Nivo Sparta de eerste kansen kreeg. In minuut acht een vrije trap net buiten de zestien die goed tot corner werd verwerkt door Pelikaan-keeper Jeroen de Veij . Eén minuut later weer een kans voor de gasten uit Zaltbommel. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van de nummer 10 van Nivo Sparta maar hij raakte de bal niet goed en die ging daarom naast. De eerste de beste keer dat Pelikaan voor het doel van de tegenstander kwam, in de elfde minuut, was het gelijk raak. Een verre en hoge pass van Mitchel Kroos op Ruben de Raad was op maat en de laatste kopte keurig in de voeten van de mee opgekomen Jordy van Buren die zeer fraai voor de keeper afrondde door de bal hoog in het doel te schieten, dus 1-0. De tegenstander liet zich niet onbetuigd en ging vol in de aanval om de achterstand goed te maken. Tien minuten na de goal van Pelikaan een goed schot van Nivo Sparta maar Jeroen de Veij stond paraat. Even later weer een gevaarlijk schot maar dat ging net over. Maar ook Pelikaan bleef op de deur kloppen bij Nivo Sparta. Eerst was er een scrimmage waarbij de bal op de paal kwam en 5 minuten later waren de gebroeders De Raad die gezamenlijk een poging waagde, Ruben gaf het laatste zetje alleen die ging net langs de verkeerde kant van de paal naast. Even voor rust kwam Nivo Sparta gevaarlijk door, een strakke voorzet volgde en keeper Jeroen de Veij pareerde de bal maar deze kwam toevallig tegen de voeten van Jesse de Raad aan en verdween zo in het verlaten Pelikaan-doel, 1-1. Dat was natuurlijk een tegenvaller zo vlak voor de thee.
    Ook de tweede helft zou een aantrekkelijk schouwspel worden. Nivo Sparta rook bloed na de late gelijkmaker en ging vol op de aanval en drong Pelikaan naar achteren. Maar de gasten maakten het de verdediging van Pelikaan niet echt moeilijk want zij creëerden geen uitgespeelde kansen. Pelikaan daarentegen wel. Eerst na een goede aanval Valeri Silva die prima inschoot maar toen kon de keeper van Nivo Sparta nog redding brengen Dat kon hij niet meer in de 65e minuut. Een verre pass van Jordy van Buren op Jelle Dekker die de bal buiten het strafschopgebied na één stuit vol raakte en met een boog over de iets te ver voor zijn doel staande keeper onder de lat in het doel belandde. Hét hoogtepunt van de wedstrijd, een geweldig doelpunt. Drie minuten later de beslissing. Na een heerlijke aanval van Pelikaan en een beslissende pass van weer Jordy van Buren die Adilson Dias de Barros alleen voor de keeper zette. Met een mooie lichaamsschijnbeweging plaatste hij de bal langs de keeper en zorgde voor de 3-1. Nivo Sparta bleef het proberen maar het was Pelikaan die de kansen kreeg via snelle uitvallen. Ruben de Raad was het eindstation bij twee van deze uitvallen maar hij was ongelukkig in de afronding. Daardoor bleef het 3-1.
    En 3-1 was ook de uitslag in de heenwedstrijd dus dit was een mooie revanche. Maar buiten dat was het gewoon een hele goede wedstrijd van Pelikaan. Jordy van Buren werd dan wel uitgeroepen tot “man of the Match”, terecht want hij speelde een dijk van wedstrijd, maar eigenlijk verdiende iedereen deze “titel” want er was niemand die verzaakte, alle spelers gingen tot het gaatje om deze belangrijke wedstrijd van een hoger geachte tegenstander te winnen. Daardoor blijft Pelikaan meedoen in de titelrace met nog 6 wedstrijden te gaan. Het minpunt van deze wedstrijd was het uitvallen van routinier Roy Weber. Met de diagnose van een afgescheurde achillespees is het seizoen voor hem voorbij en mogelijk het gehele kalenderjaar 2019. In de eerste plaats voor hem zelf heel vervelend maar ook voor Pelikaan. Wij wensen hem sterkte en een snel herstel. Dit is nu al de vierde langdurige blessure die Pelikaan treft. Pelikaan zal zijn ervaring gaan missen de komende tijd. Het biedt wel weer kansen voor de aanstormende jeugd van Pelikaan. Want ga maar na, van de 15 spelers die op het wedstrijdformulier stonden zijn er 10 die hun hele leven in de jeugd van Pelikaan gespeeld hebben en zelfs 11 als je daarbij diezelfde Roy Weber bij optelt die ook in de jeugd speelde maar vroegtijdig wegging om hoger te gaan spelen. Een mooi resultaat voor de jeugdopleiding. Ook alle credits voor trainer Driss El Akchaoui en zijn staf om van deze overwegend jonge ploeg één geheel te maken. Dit nu nog 6 wedstrijden zien vol te houden en dan aan het eind van het seizoen maar eens kijken of er wel of geen na-competitie gaat komen terwijl Pelikaan daar minimaal al wel van verzekerd is.
    Deze spelers stonden in het veld: Jeroen de Veij, Jesse de Raad, Erwin van Dis, Jeffrey Nossent, Adilson Dias de Barros, Mitchel Kroos, Roy Weber (42, Valeri Silva), Jordy van Buren, Jelle Dekker (87, Karsten Grob), Ruben de Raad en Jesper Nossent (63, Jermain Bebrout).