• Pelikaan 1 maakt einde aan ongeslagen reeks DCV

Vandaag de topper tegen DCV uit Krimpen a/d IJssel dat tot nu toe al haar wedstrijden heeft gewonnen. Pelikaan moest dus winnen om nog een kans(je) te maken voor de eerste periodetitel, want de achterstand was zes punten doordat Pelikaan 3 keer gelijk gespeeld heeft. En de Peli’s presteerden het onverwachte door koploper DCV met 0 punten terug naar huis te sturen. Dit was niet leuk voor de, in de officiële Sparta-bus, meegereisde, voornamelijk jeugdige, supporters. Die hadden gehoopt om op het Pelidome de periodetitel te pakken, maar dat was hen niet gegund. Maar de opdracht blijft onverminderd lastig, drie punten achterstand en een doelsaldo t.o.v. DCV van 8 doelpunten minder. Dat betekent zelf de volgende wedstrijd met 4-0 winnen en dan moet DCV met 0-4 verliezen, dit als voorbeeld, er zijn natuurlijk nog andere variaties mogelijk. Moeilijk maar er gebeuren gekkere dingen in het voetbal. De ontknoping is over twee weken, wanneer Pelikaan naar het onderaanstaande SV Charlois gaat en DCV het onberekenbare Sparta ontvangt, wie weet.

Dan de wedstrijd, in de eerste helft gebeurde er niet zoveel. DCV heeft een stugge, fysieke ploeg die probeert aanvallend te spelen want zij zijn in het bezit van een aantal prima en snelle voetballers. Zij  hadden in die eerste helft het meeste balbezit ook doordat het voor Pelikaan lastig was om tegen de wind in de voorwaartsen te bereiken. Het plan was om dat voetballend te proberen want de lange bal had onder deze omstandigheden weinig zin, die kwam even hard weer terug. Maar de ploeg uit de Krimpenerwaard zette goed druk en daarom kon Pelikaan zelden gevaarlijk zijn. De tegenstander trouwens ook niet, want keeper Dennis Sleiffer werd niet éénmaal op de proef gesteld. Toch was het Pelikaan die de eerste kans kreeg op een voorsprong toen de drie aanvallers, Bora Ocak, Sjoerd Opschoor en Anwar Nzojibwami gezamenlijk een aanval opzetten, maar het combinatievoetbal wat tot een goal zou moeten leiden, werd iets te ver doorgevoerd, waardoor deze kans jammerlijk verloren ging. Ook DCV kreeg een mogelijkheid toen Jonathan Linger, veruit de gevaarlijkste speler van de tegenstander, gevaarlijk uithaalde vanuit een moeilijke hoek en de buitenkant van de paal raakte naast de goed opgestelde Pelikaan-keeper Dennis Sleiffer. Ruststand 0-0.

DCV begreep dat het een tandje bij moet schakelen om een resultaat te halen. Het was in die beginfase dan ook direct gevaarlijk. Het was twee keer Jonathan Linger die zeer dreigend was. Eerst na een corner toen hij ongehinderd kon uithalen, maar overschoot en even later na een snelle aanval de bal voorlangs schoot. Kort daarna dacht Pelikaan gescoord te hebben maar het ging niet door vanwege buitenspel. In de 63e minuut dan toch het achteraf beslissende doelpunt. Pelikaan was op dat moment de baas op het middenveld en na een onderschepping kwam de bal terecht bij Timo Nossent die met een geweldige afstandspegel vanaf 25 à 30 meter de toch wel lange DCV-keeper volledig verraste en de bal in de kruising schoot. Hij scoort niet veel, maar als hij dat doet is het èn mooi èn belangrijk. Nu moesten de Krimpenaren wel alles op alles zetten, in de 75e minuut was het Carlo de Reuver die uit een voorzet rakelings overschoot. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële tijd een gevaarlijk moment voor het Pelikaan-doel. Na een overtreding net buiten het strafschopgebied kreeg DCV een vrije trap, de bal kwam op het hoofd van een DCV-aanvaller die voor keeper Dennis Sleiffer kroop maar gelukkig voor Pelikaan ging de bal over. Doordat DCV naar voren ging, kwamen er kansen voor de Peli’s. Achtereenvolgens kregen Sjoerd Opschoor en Cees Groenendijk de mogelijkheid om de 2-0 op het scorebord te zetten maar beiden faalden oog in oog met keeper Bart de Keijzer van DCV. De tijd was om en het bleef 1-0.

Een prima overwinning van Pelikaan die ook nog verdiend was. DCV was af en toe dreigend, maar het lukte hen niet één keer om tussen de palen te schieten en het keeper Dennis Sleiffer lastig te maken. Heel veel kansen heeft Pelikaan ook niet gehad maar die er waren, waren ook echt gevaarlijk. Bovendien knokte het hele team zich het snot voor de ogen en met de juiste taktiek neergezet door trainer Björn Vlasblom, dit keer een  4-4-2 opstelling, werd de ongeslagen koploper verslagen. Een uitslag die aanzien zal hebben bij de andere competitiegenoten. Nu is het zaak om ook eens een uitwedstrijd te winnen want alleen dan kan het de koploper en gedoodverfde kampioenskandidaat DCV volgen.

De trainer speelde met de volgende 13 spelers: Dennis Sleiffer, Stephan Ooms, Roy Weber, Yorik van Deelen, Vince van Nes, Cees Groeneveld, Sybren Bakker (75, Jeffrey Nossent), Timo Nossent, Bora Ocak, Anwar Nzojibwami (85, Jesper Nossent) en Sjoerd Opschoor.