• Pelikaan 1 geen kampioen, nu naar Nieuwegein

Vooraf werd Pelikaan weinig kansen toegedicht om nog kampioen te worden want dan moesten zowel Nivo Sparta als Papendrecht verliezen en zelf winnen was natuurlijk een eerste vereiste. Geen van drieën geschiedde en dus krijgt Pelikaan een toetje in de vorm van de na-competitie.
    De wedstrijd zelf begon goed voor Pelikaan want na 5 minuten lag de bal al in het netje bij Woudrichem en dus 0-1. Een lange aanval van Pelikaan en een kluts in het strafschopgebied kwam de bal links in de “zestien” terecht bij Adilson Dias de Barros die vervolgens beheerst de bal achter de keeper schoot. Woudrichem liet zich ook niet onbetuigd want een vrije trap werd keurig door Pelikaan-keeper uit het doel geranseld. Het spel golfde op en neer en nu was het weer de beurt aan Pelikaan. Jordy van Buren slalomde door de vijandelijke afweer, kwam alleen voor de keeper maar zijn inzet werd met de voet gered door de doelman. Na een half uur was Woudrichem weer gevaarlijk. Na een doorkopbal dacht iedereen dat de ontvanger buitenspel stond maar de scheidsrechter liet doorspelen maar het lukte Woudrichem niet om de goed verdedigende Jeroen de Veij te passeren. Beide ploegen kregen nog wel een aantal bijna kansen maar vooralsnog geen doelpunt. Woudrichem drong wel steeds meer aan, nam ook het initiatief. En uiteindelijk leidde dat tot de 1-1 zij het met enig geluk. Een vrije trap werd door de muur van richting veranderd en keeper Jeroen de Veij was kansloos. Een domper zo voor rust.
    Waar je zou verwachten dat Woudrichem vol gas zou geven om erop en erover te gaan was het juist Pelikaan wat de kansen kreeg. Weer na vijf minuten spelen dook Mitchel Kroos het vijandelijke strafschopgebied in. In eerste instantie viel hij na een duel, er was contact maar niet echt een overtreding maar in tweede instantie wilde hij na snel opgestaan te zijn de bal richting doel schieten maar toen werd hij opnieuw gestuit met nu wel met een overtreding. De scheidsrechter zag er niets in. Zeven minuten later een doelpunt van Pelikaan maar dat werd afgefloten door de scheidsrechter vanwege een begaande overtreding. Hij was één van de weinige die dat zag. Kort daarna een vrije trap voor Woudrichem op een meter of twintig van het Pelikaan-doel maar de reden was onduidelijk want de bal werd gespeeld na een correcte sliding. Weer tien minuten later de 2-1 voor Woudrichem. Waar veel mensen, in ieder geval alle Peli’s, hier buitenspel in zagen liet de scheidsrechter doorspelen en de Woudrichem aanvaller rondde fraai af. Je verliest nooit een wedstrijd door toedoen van de scheidsrechter maar in deze wedstrijd vielen veel beslissingen niet in het voordeel van Pelikaan uit. Zeven minuten voor tijd een prima schot van de mee naar voren getrokken Erwin van Dis maar deze werd door de keeper met een katachtige redding tot corner verwerkt. In blessuretijd was het weer Erwin van Dis maar nu met een harde kopbal die iedereen al telde maar ook nu redde de keeper met een fabelachtige redding.
    Zo eindigde de laatste wedstrijd van de competitie in een nederlaag ondanks dat Pelikaan een goede wedstrijd speelde maar het niet mee zat. Door een gelijkspel is Nivo Sparta kampioen geworden en troeft het Papendrecht op doelsaldo af die nu ook veroordeeld zijn tot de na-competitie. Pelikaan begint de na-competitie met een uitwedstrijd in Nieuwegein tegen het plaatselijke Geinoord. Volg de informatie op de diverse media met betrekking tot mogelijk extra vervoer.
    Dit was de laatste opstelling in de reguliere competitie: Jeroen de Veij, Jesse de Raad, Mitchel Kroos, Erwin van Dis, Adilson Dias de Barros, Jeffrey Nossent, Rowdy Nossent (85, Thomas de Boer), Jelle Dekker, Jordy van Buren, Jesper Nossent (65, Stefano Garcia Tavares) en Jermain Bebrout.