• Pelikaan 1 de sterkste in Zwijndrechtse derby.

    Eindelijk stond dé derby weer op het programma, ditmaal voor de eerste keer in de tweede klasse. Locatie Bakestein. Omstandigheden prima. Opkomst publiek prima. Resultaat voor Pelikaan prima. Wedstrijd allesbehalve prima. Nee, het was geen goede wedstrijd om te zien. VVGZ wilde wel maar kon niet en Pelikaan wilde niet. En dat lijkt logisch als je tegen twee hoogvliegers evenzovele nederlagen lijdt van 5-0. Daarin probeerde Pelikaan het spel te maken wat ongenadig werd afgestraft. Ditmaal ging Pelikaan voor het resultaat en dat werd gehaald zij het enigszins geflatteerd. VVGZ had het meeste balbezit maar dat deed daar weinig mee mede doordat Pelikaan massaal en sterk verdedigde. VVGZ creëerde nagenoeg niets en het was Pelikaan die een paar kansen kreeg door telkens de lange bal te spelen. Eén van deze passes leidde tot de 1-0. De bal werd gespeeld op de buitenspel staande Nick de Vey, die liet de bal lopen waardoor de achter hem opduikende Leroy Verwey de bal oppikte en met een lob keeper Jeroen Kloosterman verschalkte. De assistent-scheidsrechter vlagde nog voor buitenspel maar de goed leidende scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Vijf minuten later kreeg Ruben de Raad de mogelijkheid om de score te verdubbelen maar ditmaal was de VVGZ-keeper de winnaar in dat duel.

    Het beeld in de tweede helft was hetzelfde met dat verschil dat VVGZ iets meer druk uitoefende. Daardoor waren er een paar mogelijkheden om op doel te schieten maar niet meer dan dat. Deze schoten waren òf recht op keeper Jeroen de Veij òf misten de juiste richting. In minuut 79 dan toch de 2-0. Weer een diepe bal vanuit het achterveld die net over de middellijn werd opgepikt door de sterk ingevallen Jelle Dekker. Hij kreeg alle ruimte van de VVGZ-verdediging om naar het vijandelijke doel te lopen en daar aangekomen rondde hij fraai af. In de 89e minuut nog een mogelijkheid om de 3-0 te maken maar nadat de vijandelijke verdediging werd uitgespeeld kreeg de ingevallen Sjoerd Opschoor de kans om af te ronden maar zijn inzet werd net voor de lijn gekeerd door een verdediger. De 3-0 kwam toch. Weer was het Jelle Dekker die achter een dieptepass aanging en aangekomen in het strafschopgebied kon de VVGZ-verdediging niets anders doen dan een flinke duw in de rug van Jelle Dekker geven die daardoor niet kon schieten en ten val kwam: penalty. En het was specialist Ruben de Raad die het definitieve vonnis over VVGZ velde en de 3-0 op het scorebord zetten.

    Door het gelijke spel in de andere topper tussen Wieldrecht en Woudrichem is Pelikaan nu zelfs koploper. Maar er wacht de Peli’s voor de winterstop nog twee pittige uitwedstrijden bij EBOH en om te beginnen volgende week bij Wilhelmina ’26 waar het de laatste twee wedstrijden niet wist te winnen.

    Dit waren de 14 spelers die voor de koppositie zorgden: Jeroen de Veij, Leroy Verweij, Jesse de Raad, Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent, Rowdy Nossent, Bjorn van Ingen (85, Thomas den Boer), Nick de Veij, Ruben de Raad, Jesper Nossent (68, Jelle Dekker), Mohamed el Bannasri (77, Sjoerd Opschoor).