• Pelikaan 1 blijft ongeslagen

Ook de derde competitiewedstrijd van deze competitie bleef Pelikaan 1 ongeslagen. De wedstrijd tegen het nog puntloze Alexandria ’66 uit Rotterdam werd met de nodige moeite gewonnen. In de eerste 43 minuten gebeurde er niet veel behoudens twee schoten van de tegenstander op het doel van Dennis Sleiffer. Zowel in de 17e als de 31e minuut leverde een schot van de Rotterdammers niets op. Pas in minuut 43 ging het spel op de wagen. Allereerst een enorme kans van Alexandria ’66, door toeval kreeg de spits, Bob van Lier, de bal zo voor zijn voeten in het strafschopgebied, alleen voor keeper Dennis Sleiffer schoot hij echter langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later gebeurde het ongelofelijke. De allereerste keer dat Pelikaan echt gevaarlijk werd was het gelijk raak. Uit een korte corner kwam de bal, ook bij toeval, voor de voeten van Sjoerd Opschoor en in tegenstelling tot de Alexandria ’66-spits schoot hij wel raak en dus 1-0. De koek was nog niet op in de eerste helft want bij een snelle uitbraak van Pelikaan werd Sjoerd Opschoor onderuit gelopen door Youssef Lamrid die al eerder een gele kaart had ontvangen. Voor deze laatste actie kreeg hij ook een gele prent en dat betekende rood.

Het leek een makkelijke 2e helft te worden, 1-0 voor en tegen 10 man. Het devies was snel scoren en dan zou de wedstrijd wel gespeeld zijn. De mogelijkheden kreeg Pelikaan wel  maar het duurde heel lang voor de bevrijdende treffer viel. Mogelijkheden in de 47e minuut, de 53e, de 58e en 65e minuut leverden niets op. Zelfs twee vrije trappen net buiten de ‘16’  kort achter elkaar waren niet besteed aan het sterkere Pelikaan. Het pleit leek beslecht te worden een paar minuten voor het laatste fluitsignaal maar een uitval van Pelikaan met drie tegen twee werd niet goed uitgespeeld. Pas in de blessuretijd kwam de beslissing. Een snelle doeltrap van keeper Dennis Sleiffer op de aan de rechterkant geheel vrijstaande Emerson Antonia was de inleiding. Hij hield twee tegenstanders bezig en zag dat Sjoerd Opschoor helemaal vrijstond in de spits. Zijn pass was precies op maat en Sjoerd Opschoor rondde bekwaam af alleen voor de keeper, de 2-0 was een feit. De goed leidende scheidsrechter blies even later af.

Een verdiende overwinning voor Pelikaan. Beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van om naar te kijken alhoewel er aan beide kanten ook veel mis ging. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar in de tweede helft was Pelikaan veel sterker ook doordat de tegenstander met tien man verder moest. Toch probeerde Alexandria ’66 het wel, zij waren soms dreigend maar nooit echt gevaarlijk. Maar goed, zeven punten uit drie wedstrijden is prima, Pelikaan doet lekker mee. Volgende week een lastige uitwedstrijd tegen CWO uit Vlaardingen. Dat was vorig seizoen de laatste wedstrijd voordat de competitie werd stilgelegd. In blessuretijd werd er met 2-1 verloren en nu staan beide ploegen op een gedeelde tweede plaats achter koploper DCV die alle wedstrijden tot nu toe heeft gewonnen. Een strijd om de titel runner-up.

Deze 15 spelers maakten hun opwachting: Dennis Sleiffer, Stephan Ooms, Yorik van Deelen, Jordy Leyten (79, Jeffrey Nossent), Vince van Nes, Sybren Bakker (54, Juthlen Castillo), Timo Nossent, Deveney Veld, Bora Ocak (68, Emerson Antonia), Sjoerd Opschoor en Anwar Nzojibwami (79, Kees Groeneveld).