• P3 speelt zich veilig

Op 28 mei stond de thuiswedstrijd tegen Kloetinge 2 op het programma voor Pelikaan 3. Uit verloren we 6-2 maar Kloetinge speelde toen met een heel ander team en zit de laatste weken niet in de beste vorm. De Peli's wisten dus ook wat hen te doen stond. Zeker omdat ze zichzelf veilig konden spelen als ze zelf wonnen en Grootte Lindt verloor van Heerjansdam 2.

De wedstrijd begonnen we met de volgende opstelling:

Op doel Martin.

Achterin van links naar rechts:

Mo, Sander©, Wessel en Finn.

Op het middenveld:

Jesse, Luuk, Ralph, Seth en Daan

En in de spits Gio.

Op de bank namen plaats:

Nadir en Jaron van A1, Jeroen Vat en Devin Bazen van P7 en onze eigen Sibba.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter zaten de Peli's er gelijk lekker in. Het waren dan ook de Peli's die de eerste kansen creërden en via Gio op de 1-0 kwamen. Hij werd door Luuk 1-op-1 gezet en wist goed af te ronden.

Lang hebben de Peli's niet kunnen genieten van deze voorsprong want even later werd er een domme overtreding gemaakt net buiten de 16 in de buurt van de cornervlag. Terwijl iedereen een man oppakte om de voorzet eruit te halen, werd de bal niet aangeraakt en belandde zo in de verre hoek - 1-1. Een score tegen de verhouding in want het waren de Peli's die aandrongen, maar hun kansen niet wisten te verzilveren.

Niet veel later nog een tegenvaller. Seth viel na 20 minuten uit vanwege een blessure. Sibba - die eigenlijk maar kort zou spelen na zijn blessure van vorige week - kwam voor hem in de plaats.

Na nog enkele kansen van Pelikaan was het echter Kloetinge dat de voorsprong wist te pakken. De buitenspeler van Kloetinge werd in de 16 aangespeeld en wist de uitkomende Martin te verschalken door de bal tussen zijn benen te tikken. Een 1-2 achterstand - opnieuw tegen de verhoudingen in. Dit was niet de enige domper want bij deze goal raakte Ralph geblesseerd in een duel op het middenveld. Jeroen Vat kwam voor hem in de plaats.

Rond de 30ste minuut was het Mo die een goede diepe bal op Gio gaf. Hij trok de bal goed terug richting de tweede paal en het was Daan die de bal kon afmaken. 2-2.

In het vervolg van de eerste helft kregen de Peli's nog enkele grote kansen. Zo werd onder andere Gio 1-op-1 gezet na een lange bal van Wessel. Legde Jesse de bal in de 16 breed op Sibba en kreeg Daan nog een kans na een goede steekbal. Deze kansen gingen er echter niet in en terwijl het makkelijk 5 of 6 tegen 2 had kunnen staan gingen we met een gelijkspel de rust in.

Na de tactische bespreking in de rust werd Finn gewisseld voor Nadir. Met een goed gevoel kwamen de Peli's de rust uit en dit gevoel werd al snel nog beter. Daan wist de bal van hun centrale verdediger te veroveren en na een sprint vanaf de middellijn de keeper in de korte hoek te passeren. Een terechte voorsprong voor de jongens van P3. Vervolgens werd de wedstrijd tot de 60ste minuut vooral op het middenveld gespeeld. Hier werden de duels echter keurig gewonnen. Met name Jeroen Vat liet zien dat hij sinds zijn vertrek uit P3 enkele jaren geleden, zijn niveau niet is verloren.

Na iets meer dan een uur spelen, werd de bevrijdende 4-2 gemaakt door Sibba. Een goede aanval die vanuit een achterbal binnen 3 passes tot stand kwam. Martin gaf namelijk de bal breed op Sander die Gio rond de middellijn kon aanspelen. Hij draaide goed weg van zijn directe tegenstander en kon Sibba diep steken.

Na deze treffer begon Kloetinge wat meer de aanval op te zoeken. Dit gaf extra ruimte achter hun verdediging en hier kwamen enkele grote kansen uit voort. Zo werd de bal meerdere keren van de zijkant voorgegeven of vanaf de achterlijn terug gelegd en had Daan nog een grote kans die hij hard op het aluminium schoot.

Na al deze kansen was het echter Kloetinge dat de aansluitingstreffer wist te maken. Een lange bal van hun centrale verdediger kwam op het hoofd terecht van de spits en hij kon deze bal in een keer over Martin heen koppen. 4-3. Na deze goal hanteerde Kloetinge nog vaker deze lange bal op de spits. Op enkele kleine pogingen na, creëerde Kloetinge echter niet veel door goed werk van de verdediging en het middenveld.

Met nog iets minder dan 20 minuten op de klok was het Mo die met een bal langs de zijlijn Jesse diep wist te steken. Hij wist met een strakke voorzet een assist te geven op wederom Daan. Een hattrick en wederom weer die fijne marge van 2 goals voorsprong.

Ondertussen was de wedstrijd bij onze buren afgelopen en kwamen wij in het veld erachter dat de Lindt met 2-3 had verloren van Heerjansdam. Dit betekende dat we ons - als we de voorsprong wisten te behouden - met nog een wedstrijd te gaan, zouden handhaven in de reserve eerste klasse. Met dit in het achterhoofd werd in het laatste kwartier alles gegeven voor de winst. Ondanks nog enkele kansen, kwam de eindstand echter pas in de blessuretijd op het scorebord. Luuk gaf via een corner zijn tweede assist op Gio die helemaal vrij de bal binnen kon schieten. 6-3.

Na een vrije trap randje 16, die Martin nog uit de kruising wist te tikken werd er door de uitstekend fluitende scheidsrechter afgefloten. Pelikaan 3 is hierdoor veilig met 4 punten voorsprong op Grootte Lindt dat nacompetitie mag gaan spelen. Volgende week kan P3 bij winst op Heerjansdam zelfs nog op de 7de plaatst eindigen. Iets waar we in de winterstop - toen we met 4 punten onderaan stonden - in onze stoutste dromen niet aan mochten denken.

Pelikaan 3 heeft zich dus gehandhaafd in de reserve eerste klasse door een uistekende tweede seizoenshelft waarin met de kleine ploeg die overbleef voor elkaar is geknokt. 's Avonds werd dit resultaat gevierd door middel van een barbecue bij JC waar ook de staf werd bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar.

Bedankt voor de support dit seizoen. Volgende week om 12 uur resteert nog de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Heerjansdam 2.