• P3 bekert verder na winst op Rijsoord 2

Na de mooie 3-0 overwinning vorige week op ASWH stond vandaag de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Rijsoord. P3 moest winnen om door te gaan, want ook Rijsoord had 6 punten uit 2 wedstrijden. Het was dus erop of eronder voor de mannen uit P3. Trainers Ton en Cor stuurden de volgende 11 namen het veld op:

Ryan
    Jc , Wessel, Sebas, Jesse
    Yazz, Robin, Ralph
    Rowan, Nick , Sibba (c)

Bank:
    Luuk, Ricardo en Seth
    Luuk - Ralph 45 min
    Seth - Sebas 45 min
    Ricardo- Nick 75 min

De wedstrijd is gestart op het kunstgrasveld van Pelikaan. Je kon gelijk zien aan de mannen dat het veld zwaar was door de hitte, dus dat het een wedstrijd ging worden waar je op karakter moest gaan winnen. Pelikaan en Rijsoord waren in de eerste 10 min vrij slordig aan de bal, maar pelikaan was wel de bovenliggende partij. Pelikaan was een paar keer gevaarlijk via Nick en Rowan. Verder gebeurde er weinig. Totdat Nick een geweldige steekpass gaf op Rowan, hij ging 1 op 1 met de keeper en ronde het zakelijk af. Dat betekent 1-0 Pelikaan!! In de eerste helft kreeg onze captain Sibba nog een goede kans om Pelikaan op 2-0 te zetten, maar dit mocht niet bate. Aan het einde had Pelikaan wel een tegenvaller… centrale verdediger Sebas lag op de grond en bleef in de rust achter in de kleedkamer…

In het eerste kwartier van de tweede helft had Rijsoord veel de bal en moest Pelikaan veel verdedigen. Maar Pelikaan hield goed stand. Op dit moment in de wedstrijd kon je zien dat het weer en het veld zijn tol begon te eisen. Het kwam nu echt aan op mentaliteit en doorzettingsvermogen. Pelikaan kwam zelf niet echt meer tot grote kansen, terwijl Rijsoord een aantal hele grote kansen kregen maar deze niet benutte. De laatste 10 minuten was het echt alleen nog maar tegenhouden voor pelikaan. Corners werden tegengehouden, vrije trappen werden tegengehouden en afstandsschoten werden gepakt door onze Pickford (Ryan). En na 95 minuten spelen klonk het laatste fluitsignaal! Pelikaan heeft gewonnen met 1-0 en is door in de beker!!

Dinsdag en donderdag lekker scherp trainen, want onze eerste competitie wedstrijd staat voor de deur. Walcheren uit om 14:30. Laten we de goede reeks van 3 gewonnen wedstrijden op rij doortrekken naar volgende week! En we maken er een mooi seizoen van!

Uw reporter.