• P2 zet de toon voor de derby’s van dit seizoen...

  Je hebt van die zaterdagen dat je speelt om ‘des keizers baard’. Er hangt niets meer vanaf want door in het bekertoernooi zijn we toch al. Het gevolg van twee goede overwinningen in de weken hiervoor. Alleen als je speelt tegen VVGZ dan maakt die baard van die keizer helemaal niet uit. Je wilt en moet dan winnen. Dat is wat je aan je trainers verplicht bent, zeker als ze een verleden hebben bij die club. Nou zo’n ontspannen zaterdag was het de 12e van september 2020.

  Angelo en Eldert stuurde de volgende 11 namen het veld in:

  Op de goal begon Sjoerd de Groot. De verdediging werd gevormd door Juani Nieuwenhout, Vince van Nes, Karsten Grob en Brandon de Wit. Op het middenveld Robin den Boer, Cees Groeneveld en Bram Kok. Voorin: Daan Idsenga, Gio Look en Rowan de Maa.

  Op de bank namen plaats: Koen de Jong, Tom Andeweg, Bora Ocak, Fatih Ocak en Martin van Yren.

  De aftrap werd rond 12.30 uur verricht, omdat de scheidsrechter iets later was. De scheids was de middencirkel nog niet uit of de 1-0 stond al op het scorebord. Na een mooie diepe bal was het Daan Idsenga die de bal strak voorgaf op Gio Look. Die laatste liep tegen de bal aan en schoot zo de 1-0 binnen. VVGZ, wat afgereisd was met een brede selectie van zowel het 4e, het 6e en het 7e, had niets in te brengen. Door opmerkingen als ‘laat hem maar schieten’, ‘honderd van dit soort ballen’ en ‘is dit jullie beste spits?’ probeerde ze Pelikaan uit het spel te halen. Pelikaan trapte daar uiteraard niet in want de mannen waren vooraf duidelijk gewaarschuwd voor deze tactiek van de vogels. Het duurde echter wel tot de 30e minuut voordat de goed spelende Daan Idsenga de 2-0 kon binnen schieten.

  De backs van Pelikaan 2 gingen vanaf dat moment wat hoger spelen en de verdediging durfde de twee aanvallers van VVGZ wel wat los te laten nadat ze gezien hadden dat er weinig voetbal zat in deze twee. Een mooie indraaiende corner vlak voor rust kwam bij de tweede paal op de pantoffel van Carsten Grob die hem genadeloos binnen schoot. Even dachten we met 3-0 te gaan rusten maar Rowan de Maa wist er ook nog 4-0 van te maken.

  De tweede helft was nog niet eens gestart en de scheids was opnieuw de cirkel nog niet uit, of Cees Groeneveld wist de 5-0 al binnen te schieten. De al wat oudere scheidsrechter kwam overigens steeds minder uit de cirkel, maar dat terzijde. Celine zei het voor de wedstrijd nog ‘Deze scheidrechter ken ik niet en ik ken er toch een hoop’. Maar na het zien van de man heeft zelfs Celine ontdekt dat er nog scheidsrechters rondlopen van de generatie voor haar. Een aanstelling waar de KNVB zich eigenlijk voor zou moeten schamen...

  Martin van Yren had in de rust de plaats onder de lat ingenomen van Sjoerd. Die laatste maakte in de rust de mooie opmerking. ‘Martin we hebben evenveel ballen gehad de eerste helft. Ik die op doel. Jij die je ving op de tribune.’ Dat wat de kansen voor VVGZ wel typeerde. Na wat wisselingen net na rust (Koen de Jong voor Juani Nieuwenhout, Tom Andeweg voor Brandon de Wit, Bora Ocak voor Cees Groeneveld en Fatih Ocak voor Gio look.) en de vermoeidheid bij VVGZ speelde Pelikaan de wedstrijd goed uit. Bram Kok zorgde in de 60e minuut, na een goed voorzet van Daan, en in de 67e minuut door een strafschop, voor de 6-0 en 7-0. Rowan de Maa en Fatih Ocak wisselde de overige doelpunten netjes af. Rowan scoorde de 8-0, de 9-0 en de 11-0. Fatih Ocak de 10-0 en de 12-0. Wat tevens de eindstand was van deze derby. Pelikaan 2 gaat door in de beker, maar ja dat was eigenlijk al beklend.

  Na afloop trapte Bram Kok af met iets wat we nog vaak hopen te horen dit seizoen. Bram heeft namelijk aangegeven dat hij gaat zingen na elke overwinning. Volgende week start de competitie tegen ASWH 2. Uiteraard te zien op Pelidome vanaf 12.30 uur.

  Tot volgende week!

  Uw reporter