• Overwinnig Pelikaan 3 na zinderende slotfase.

Na een mooie 3-0 overwinning tegen Zwaluwe ging het vizier deze week op MZC. Er werd scherp getraind en bij vlagen werd er een hoog niveau aangetikt constateerde trainer Ron. Door blessures en schorsingen bij het 1ste en 2de begon de wedstrijddag rommelig. Taha, Loek en Jens werden vanuit A1 opgetrommeld om tot 12 wedstrijdspelers te komen. Door afwezigheid van André offerde Léon zich op om de taken als vlaggenist waar te nemen. Bedank hiervoor!

Om 12 uur werd er in de zon afgetrapt met de volgende spelers:
    Sebas, Denley, Edwin, Jeroen
    Taha, Len, Loek
    Luuk, Daan, Jens

Pelikaan begon feller aan de wedstrijd. MZC werd het grootste deel van de eerste helft afgetroefd. Na 5 minuten lag de bal al in het net. Uit een vrije trap van Denley scoorde moppentapper Daan door een kaats met de paal. Nog geen 3 minuten later stond het al 2-0. Na opnieuw een goede vrije trap van Denley kon Sebas in alle vrijheid inkoppen. MZC drong langzaam aan, maar kwam niet verder dan een bal op lat in buitenspelpositie en een aantal schoten recht op Martin af. Aan de andere kant werd een schot van Luuk gepakt door de keeper en schoot Denley een vrije trap net over.

Het begin van de tweede helft was voor MZC. Na 2 minuten werd een afgeslagen corner uitstekend binnengeschoten, 1-2. Pelikaan had het daarna erg lastig en door de druk van MZC was het wachten op de 2-2. Deze viel rond de 60ste minuut. De spits werd diep gestuurd en stifte de bal over Martin heen, 2-2. In de omschakeling was Pelikaan gevaarlijk via de snelheid van Daan en Jens maar tot grote kansen leidde dit niet. Rond de 70ste minuut viel de 3-2. De spits werd in nipte buitenspelpositie, de scheids negeerde Léon, aangespeeld en vanuit daaruit werd de bal over Martin heen geschoten. De wedstrijd leek gespeeld. Zeker toen een speler van MZC 1 op 1 ging. Gelukkig voor Pelikaan schoot hij naast. Intussen mocht Léon invallen voor de moegestreden Luuk. De nog steeds fitte trainer Ton nam het vlaggen over. Intussen waren de laatste 10 minuten aangebroken. Een achterbal van Martin werd doorgekopt door Léon waarna de bal via de kluts bij Daan kwam die Taha diep stuurde. Taha werd gestuit door de uitgekomen de keeper. De afgeslagen kwam bij Loek terecht. Hij nam zijn tijd en legde de bal over alles en iedereen heen in de verre hoek, 3-3! In de 90ste minuut werd het zelfs nog 3-4. Len besloot een Zlatan achtige solo in te zetten in de 16 van de tegenstander. Hij speelde 3 man uit en legde de bal in de verre hoek. Het was te zien dat hier op getraind was. De laatste lange ballen werden vakkundig verdedigd en de 3 punten werden over de streep getrokken en gingen mee naar Zwijndrecht. Over 2 weken staat de volgende wedstrijd tegen DESK op het programma.