• Afgelopen zaterdag 22 juni was de traditionele familiedag op het Pelidome. Net als vorig jaar werd ook de finale van de penalty-bokaal georganiseerd, tussen het door de activiteitencommissie georganiseerde ochtendprogramma  en het door het Pelioen georganiseerde 4x4 voetbaltoernooi.

  Iedere deelnemer was verzocht om uiterlijk om 11:45u aanwezig te zijn op het Pelidome, want direct na afloop van de voetbalwedstrijd van alle jeugdspelers van die ochtend tegen selectiespelers uit het eerste elftal mochten ze het veld op voor de penalty-bokaal.

  Zo stonden er 15 toch wel wat gespannen koppies rond de 16. Na alle competitiewedstrijden zijn het afgelopen jaar in de JO7,-  JO8-, JO9-, JO10-, JO11- teams penalty’s genomen en ook de JO12-1 was uitgenodigd voor deelname aan deze bokaal. Aan het eind van het seizoen vaardigt ieder team haar beste penalty-killer af voor deze titanenstrijd.

  De penalty’s werden door de JO12/JO11 en JO10 spelers genomen vanaf de 11 meter op een groot doel en door de JO9/JO8/JO9 spelers op een pupillendoel.  Stijn Voll keepte bij de JO12/JO11-teams, Binck Erkelens keepte bij de JO10-teams en Sil Kuiters keepte bij de JO9/JO8/JO7-teams. Iedere speler mocht 5 penalty’s nemen, waarna gekeken werd of er nog vervolgronden nodig zouden zijn om een eindstand te bepalen. De vervolgronden bestonden uit het om de beurt nemen van penalty’s, totdat  er een winnaar overbleef.

   

  Dan nu de deelnemers aan de penalty-bokaal voor de JO12/JO11-teams:

  JO12-1                  Nio Norde

  JO11-1                  Rowan Hartsuiker

  JO11-2                  Xavi van Kranenburg

  JO11-3                  niemand aanwezig

   

  En de deelnemers bij de JO10-teams:

  JO10-1                  Noël Franssen

  JO10-2                  Jesse vd Duijn Schouten

  JO10-3                  Dylan Saulus

  JO10-4                  Boaz den Heeten

   

  En de deelnemers bij de JO9/JO8/JO7-teams:

  JO9-1                    Raffael van Efferen

  JO9-2                    Daan de Rijcke

  JO9-3                    Ruben Bergkamp

  JO8-1                    Thijm Vroegh

  JO8-2                    Pim Verboom

  JO8-3                    Thijs van der Veldt 

  JO7-1                    Tijmen Boogert

  JO7-2                    Jesper Loffeld

   

  Direct na de prijsuitreiking van de familiedag werd iedereen iets voorbij de zestien op een rij gezet. Alle bekers stonden al uitgestald op een tafel en de speaker kondigde aan dat er begonnen zou worden met de JO7-lijn. Sil Kuiters nam plaats in het doel en JO7-2 mocht aftrappen. Jesper vond het heel spannend en wist zijn eerste penalty niet te scoren, maar ook Thijs, Pim en Ruben hadden wat last van plankenkoorts en misten. In de tweede ronde was dat over, want Thijs en Ruben wisten nu wel het net te vinden. In ronde drie werd Sil maar drie keer gepasseerd. Pim kwam in de reeks niet tot scoren, maar deed het echt wel goed, maar had wat pech met de goed keepende Sil. Daan wist uiteindelijk al zijn kansen te benutten door gewoon alles hard links onderin te schieten en veroverde daarmee de eerste plaats. Rafael en Thijm scoorden beiden 4 keer, maar in ronde 6 miste Thijm, waardoor Rafael 2e werd. Tijmen, Ruben en Thijs wisten ieder 2 keer te scoren, dus ook hier waren extra rondes nodig. Toen het stof opgetrokken was, bleek Tijmen de 4e plaats opgeëist te hebben, Thijs de 5e en werd Ruben uiteindelijk 6e. Jesper wist ook 1 keer mooi te scoren, maar werd jammer genoeg laatste.

   

  Vervolgens werd het pupillendoel weggehaald en nam Binck plaats onder de lat. Boaz nam de honneurs waar voor JO10-4. Hij oogde enigszins nerveus en kon zijn eerste niet verzilveren. Dylan schoot voor JO10-3 vervolgens ook mis en ook Jesse van JO10-2 had wat last van spanning, waardoor hij niet tot scoren kwam bij zijn eerste poging. Noël uit JO10-1 bleef koelbloedig en maakte zijn eerste wel.  Dylan kwam helaas de gehele reeks niet tot scoren. Als het een wedstrijd latje trap was geweest, had hij zeker gewonnen, want die wist hij wel twee keer te raken.

  Het vervolg van de penaltyreeks was behoorlijk spannend. Er zaten echte beauty’s van doelpunten bij, maar ook een paar fraaie reddingen van Binck en uiteraard een enkele afzwaaier of slap ingeschoten schot.  Aan het eind van de eerste 5 penalty’s was alleen plek 4 bepaald, deze was voor Dylan. De overige 3 wisten ieder 4 keer te scoren. In ronde 6 scoorde alleen Jesse, waardoor ook de 1e plaats vergeven was. Noël en Boaz gingen nog even door met missen tot Noël in ronde 9 raak schoot, nadat Boaz gemist had. Hiermee eindige Boaz op plaats 3 en Noël op plek 2.

   

  Als laatste was het de beurt aan de JO12/JO11-teams. Binck maakte plaats voor Stijn. Xavi uit JO11-2 mocht de eerste penalty nemen en miste helaas zijn eerst penalty, terwijl Rowan uit JO11-1 en Nio uit JO12-1 wel koelbloedig raak schoten. Xavi wist uiteindelijk alleen zijn 2e penalty te verzilveren. Nio en Rowan gingen gelijk op, misten allebei in ronde 4 en gingen vervolgens vrolijk door met raak schieten tot penalty 10. Rowan wist zijn 11e niet te verzilveren, en Nio gebruikte dit moment om zich tot winnaar te kronen.

   

  Nu alle plaatsen bekend waren, volgde meteen de prijsuitreiking. Deze werden uitgereikt door Devin (jurylid) en Wim (jeugdvoorzitter). Iedereen kreeg sowieso een beker, omdat ze de beste penalty-nemer van hun team waren geworden en daarna werden er nog een 1e, 2e en 3e prijs uitgereikt voor het winnen van de penalty-bokaal.  Uiteraard werden ook de keepers bedankt voor hun inzet. Zij ontvingen hiervoor een standaard als dank voor hun medewerking. Alle spelers werden gefeliciteerd met hun succes en kregen hun beker. Opnieuw een geslaagde penalty-bokaal en Pelikaan feliciteert iedere deelnemer met het behaalde resultaat!

   

  Stijn, Binck en Sil willen we hartelijk bedanken dat jullie hier wilden keepen. Op zo’n groot doel is dat nog best lastig, maar jullie deden het uitstekend. Succes volgend jaar bij jullie nieuwe teams!

   

  Alle vrijwilligers en het bestuur van Pelikaan die deze Penalty-bokaal mogelijk hebben gemaakt, uiteraard ook heel hartelijk bedankt!

  Opnieuw spannende finale van de penalty-bokaal op de familiedag!

  Opnieuw spannende finale van de penalty-bokaal op de familiedag! 1