• Op de valreep van 2020...

Beste Peli voetballers, vrijwilligers, ouders, verzorgers, sponsors, adverteerders en overige bij onze mooie voetbalvereniging betrokkenen,

Het is nog even 2020, maar straks is ook dit jaar geschiedenis! Wat een jaar was het; in ieder geval ook een jaar waarin (te) weinig is gevoetbald! Natuurlijk, er is wel getraind, maar voor de senioren uiteindelijk met allerlei beperkingen tot aan niet kunnen douchen toe. Alles was erop gericht om het Corona virus terug te dringen en gezond te blijven. Ook binnen onze vereniging zijn leden - soms zelfs behoorlijk - getroffen door het virus. Dan blijkt maar weer hoe belangrijk het is om gezond, fit en vooral ook voorzichtig te blijven. Ook is er natuurlijk bij een aantal leden grote zorg over werk en onderneming. De overheidssteun is dan welkom, maar niet altijd voldoende. Daar zijn ook wij ons goed van bewust!

Gelukkig lijkt 2021 beter te gaan worden. Het vaccineren gaat beginnen, al zal het best even duren voor we allemaal aan de beurt zijn geweest en de kans op besmetting beter onder controle is. Hopelijk kunnen dan ook de winkels, de horeca en alle andere, nu gesloten, ondernemingen weer open en zien de vooruitzichten wat dat betreft er ook weer beter uit.

Laten we ook hopen dat we in het voorjaar weer in competitieverband kunnen gaan voetballen, al hebben we dat natuurlijk helaas niet zelf in de hand.

Wat hebben we elkaar afgelopen jaar weinig kunnen zien; geen competitie, geen toernooien, nauwelijks een derde helft, geen mooie, knallende Peli feesten en noem maar op... Echter wel heel mooi om mee te maken, is het enthousiasme en de inzet van vele vrijwilligers en initiatiefrijke leden binnen de club om activiteiten te organiseren of acties op te zetten. Zonder nu anderen tekort te doen, maar denk hierbij eens aan de Peli Challenge, de Augustus Voetbalmaand, de recente Pelibieractie en afgelopen zaterdag nog de online boutdag! Hieruit blijkt de grote verbondenheid van velen bij onze “familie” vereniging!

Ook is ervoor gezorgd dat binnen de ingewikkelde corona protocollen toch altijd nog zo goed mogelijk getraind of gevoetbald kon worden. Veel werk voor deze “coronagroep” en zeker niet altijd gemakkelijk, want beperkingen opleggen, gaf vaak gemopper en soms helaas onbegrip.

Als bestuur willen we iedereen bedanken voor jullie trouw aan Pelikaan. Wij bedanken alle vrijwilligers en initiatiefnemers voor hun enorme en betrokken inzet in dit lastige jaar!

Binnen alle Corona beperkingen wensen wij jullie een mooie kerst en een gezond en goed 2021 met de hoop jullie verder in het jaar weer vaak te mogen begroeten op het Pelidome.