• Wat zoemt daar op....Park Bakestein

  Het voortbestaan van bestuivende insecten staat wereldwijd onder druk. Ongeveer 40 procent van de 20.000 ongewervelde bestuivers zoals bijen en vlinders wordt ernstig bedreigd met uitsterven. De mens is de voornaamste veroorzaker van de teruggang. Intensieve landbouw, verarming van de vegetatie, bestrijdingsmiddelen, verplaatsen van ziekten en parasieten over de continenten zijn factoren de niet bijdragen aan een gunstige leefomgeving. Als gevolg daarvan zijn in ons land in het wild levende honingbijvolken zeldzaam. Naar schatting zijn er wel 80.000 bijenvolken die door ongeveer 8.000 imkers worden verzorgd. Al deze volken werken mee aan de bestuiving van gewassen. Niet alleen onze voedselgewassen, maar ook die waar vogels of zoogdieren van leven. Bijen vormen een onmisbare schakel in de natuur.

   
  Deze week is het insectenhotel geplaatst door ParkTrust.. Deze staat in het gras langs de Wattstraat.De honingbijenkast zal geplaatst worden op het terrein bij Louis Ruys door onze imker Patrick van 'De narrige dar'.
  De bloemenzaden zijn gezaaid, hopen dat de bloemen snel gaan groeien zodat de bijen zich snel thuis zullen voelen.

  Dit project wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Provincie, gemeente Zwijndrecht en bedrijvenpark Bakestein.

  Wij houden u natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen en mocht u vragen en/of opmerkingen hebben horen wij dat graag.

  Met vriendelijke groet,

  Monique Walraven
  Parkmanager bedrijvenpark Bakestein
  info@parkmanagementbakestein.nl of 06-36155055