• MO13-1 heeft windje mee.

Op de dag dat vliegtuigen aan de grond blijven, pannen van het dak waaien, en bomen de bladeren niet meer vast kunnen houden vanwege de stromachtige wind, stond voor MO13-1 de eerste competitiewedstrijd op het programma.

Voor de winterstop hebben de meiden laten zien dat ze tot veel in staat zijn.  Zouden ze nog steeds over de juiste vorm beschikken, of moeten we vanaf onderaan beginnen ?

Helaas moesten we het doen zonder Femke en Renske. Zij waren door ziekte afwezig.
    Dat betekende dat we met 9 spelers richting Oranje-Wit gingen. De kleedkamer mochten we deze keer delen met een ander team. Mede daardoor hebben we buiten even de bespreking gedaan.

De tegenstander van vandaag is een oude bekende. Tijdens een eerdere ontmoeting, met het beruchte stroopwafelmoment wisten we met 4-0 de dames van Oranje Wit MO13-2 te verslaan. Nu helaas geen stroopwafels.

Na een korte warming-up hebben we de meiden nog even wat tips gegeven hoe om te gaan met de harde wind.

Pelikaan ging stormachtig van start. Na wat speldenprikjes was het uiteindelijk Daniek die de score opende.  Door goed samenspel waren we langs het veld getuige van de één nog mooiere aanval dan de andere.
    We hoefden dan ook niet lang te wachten op de 0-2. Het was Silke die (zonder stroopwafel) de keeper wist te passeren.

Door het goede verdedigende werk van Esther, Jill, Yvonne en Siham kwam Oranje-Wit bijna niet van hun eigen helft. Onze verdediging stond vandaag weer als een huis. Vlak voor rust scoorde Yousra de 0-3. Deze kwam zo onverwacht dat niet alle supporters het doelpunt hadden gezien.

In de tweede helft zouden we normaal gesproken wind tegen hebben, maar niets was minder waar. Delilah liet met wat acties nog even zien dat Pelikaan deze keer de wind mee had. Ook nu weer een aantal mooie combinaties gezien, met uiteindelijk nog 2 doelpunten van Daniek en Yvonne.  Onze keeper Rania heeft het deze keer wel erg rustig gehad.

Langs de lijn was het, zoals gebruikelijk, weer enorm gezellig met de ouders. Zo gezellig zelfs dat er wat onduidelijk was over de uiteindelijke eindstand.
    Was het nu 0-5 of 0-6?

Hoe dan ook, een mooi resultaat en een stormachtig begin van MO13-1. Hopelijk zijn Femke en Renske er snel weer bij, en mogen we de volgende wedstrijd wederom genieten van dit dreamteam.

Deze keer ook een complimentje naar alle ouders. Zij zorgen altijd voor een gezellige sfeer langs de lijn.