• Mededeling Maatregelen rondom Coronavirus

23 maart 2020

NOS: Alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden, boetes op schenden 1,5-meter-regel

Alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen zijn verboden tot 1 juni. De ondergrens van honderd personen verdwijnt, heeft minister Grapperhaus van Justitie bekendgemaakt. Op die manier wil het kabinet de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Op overtreding van de regels komen boetes te staan. Er komen wel uitzonderingen voor uitvaarten en kerkelijke bruiloften.

Burgemeesters krijgen meer mogelijkheden om op te treden als burgers zich niet aan de corona-adviezen houden. Ze kunnen dan makkelijker winkels, parken, speeltuinen of stranden afsluiten als daar te veel mensen dicht op elkaar zitten. De politie gaat optreden als drie of meer mensen zich niet aan de regels houden.

Dit houdt in dat ALLE wedstrijden, ALLE trainingen en ALLE overige activiteiten als Walking Football tot nadere orde worden opgeschort. Dit betekent helaas ook dat het complex gesloten blijft. Deze maatregelen gelden vooralsnog dus tot 1 juni.

16 maart 2020

Van de KNVB:

De eerder aangekondigde maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot en met 6 april. Dat betekent ook dat er langer niet gevoetbald kan worden in alle Nederlandse competities van het betaald- en amateurvoetbal.

De consequenties voor alle wedstrijden op het veld en in de zaal, bij de mannen, vrouwen en de jeugd, kunnen later bekendgemaakt worden. Tot en met 6 april stonden er inmiddels al geen interlands meer gepland.

Het kabinet heeft vanmiddag tevens bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van het betaalde voetbal. Het advies van de KNVB, ECV en CED is om hier uiteraard gehoor aan te geven, alles te sluiten en ook niet collectief te trainen. De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden.

Dit houdt in dat ALLE wedstrijden, ALLE trainingen en ALLE overige activiteiten als Walking Football tot nadere orde worden opgeschort. Dit betekent helaas ook dat het complex gesloten blijft. Deze maatregelen gelden vooralsnog dus tot 6 april.

14 maart 2020

In lijn met de recente adviezen van het RIVM en de KNVB heeft het bestuur van ZVV Pelikaan besloten om deze strikt op te volgen. Ze volgt hiermee ook de lijn van de andere plaatselijke voetbalverenigingen.

Dit houdt in dat ALLE wedstrijden, ALLE trainingen en ALLE overige activiteiten als Walking Football tot nadere orde worden opgeschort. Dit betekent helaas ook dat het complex gesloten blijft. Deze maatregelen gelden vooralsnog tot 1 april.

Wij houden u via deze website op de hoogte van de ontwikkelingen en eventuele veranderingen in afspraken.