• Knappe overwinning voor Pelikaan 1

Dit keer stond de verre uitwedstrijd naar Roda Boys Bommelerwaard op het programma. Zij zijn dit seizoen niet zo best gestart, zes punten uit zes wedstrijden. De verwachting was dat de tegenstander alles op alles zou zetten om de tweede overwinning binnen te halen en Pelikaan zou hier het slachtoffer van moeten worden. Bovendien waren er twee ex-Peli’s bij Roda Boys die dat ook wel wilden. Maar alleen Anouar Saïd zou daar aan mee kunnen helpen, want Sharog Susani is al geruime tijd geblesseerd en zijn herstel laat nog wel even op zich wachten.

Maar hoe anders zou het lopen. De eerste de beste aanval na zes minuten leverde al succes op. Jeffrey Nossent gaf een prima dieptepass op de sprintende Ruben de Raad die een paar Roda Boys-spelers zijn hielen liet zien. Alleen voor de keeper aangekomen, rondde hij koelbloedig af, 0-1. In de 12e minuut kwam Roda Boys bijna langszij, maar dat zou onterecht geweest zijn. Een speler van Roda Boys kwam met gestrekt been in op Jeffrey Nossent die lelijk werd geraakt en daarom later zou uitvallen. De scheidsrechter beoordeelde dit niet als een overtreding, laat staan een kaart. Uit de daaropvolgende aanval schoot de tegenstander op doel en de bal ging via de bovenkant van de lat over. Tien minuten later een enorme kans voor de ploeg uit Aalst. Een corner werd ingetikt op vijf meter van het doel, maar ging op wonderbaarlijke wijze over. Vijf minuten voor de rust opnieuw gevaar voor doelman Jeroen de Veij, maar de kopbal hield hij met succes uit het doel. Amper twee minuten later belandde hij in een curieuze situatie. Hij wilde een terugspeelbal wegschieten, maar raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor die met veel effect over de achterlijn net naast de paal verdween. In deze fase had Pelikaan wel wat geluk dat de 0-1 bleef staan. Roda Boys was sterker en had veel balbezit, maar de kansen die het kreeg waren praktisch alleen uit standaard situaties. De beste aanval van de wedstrijd kwam net voor rust uit de koker van Pelikaan. Een kort genomen vrije trap halverwege de helft van Roda Boys ging via Jesper Nossent naar Rowdy Nossent en die speelde Nick de Veij aan. Zijn voorzet werd door iedereen rond de penaltystip gemist en daardoor kwam het leder bij de tweede paal voor de voeten van Mohamed el Bannasri die simpel kon intikken: 0-2! Vlak daarna klonk het rustsignaal. Een prima stand om aan de thee te gaan en de puntjes nogmaals op de i te zetten.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft ongewijzigd. Roda Boys moest natuurlijk gaan scoren en ging vol in de aanval. Maar de Pelikaan-verdediging hield goed stand en gaf bijna niets weg. Sterker nog, de beste mogelijkheid was voor Pelikaan na balverlies van Roda Boys op het middenveld, maar deze situatie werd niet goed uitgespeeld. In de 52e minuut dé kans voor Roda Boys om de achterstand te verkleinen, want zij kregen een penalty toegewezen. Keeper Jeroen de Veij probeerde de bal van de schoen van een Roda Boys-aanvaller te plukken, maar die speler kwam te vallen. De scheidsrechter zag er een strafschop in. Jeroen de Veij stopte de elfmetertrap, mede omdat deze niet goed werd ingeschoten en daardoor bleef de marge op twee staan. Ook Pelikaan had een penalty moeten krijgen, want de ingevallen Jelle Dekker werd in het strafschopgebied vastgehouden en zodanig gehinderd dat hij niet kon uithalen. Dat ontging de scheidsrechter echter. Roda Boys liet nog één keer zijn tanden zien, want een ziedend hard schot kwam op het lichaam van de Pelikaan-keeper en stuitte zo het veld weer in. Het slot was voor Pelikaan, eerst een schot over van Nick de Veij en in de blessuretijd was het drie tegen één, maar Pelikaan speelde het niet goed uit.

Over de gehele wedstrijd had Roda Boys het meeste balbezit, maar achterin stak het bij Pelikaan goed in elkaar en de tegenstander creëerde weinig. De twee kansen van Pelikaan in de eerste helft werden benut en in de tweede helft waren de kansen ongeveer gelijk verdeeld. Een niet alleen, knappe maar ook verdiende overwinning.

Dit was de opstelling: Jeroen de Veij, Leroy Verweij (63, Thomas den Boer), Yorik van Deelen, Jesse de Raad, Jeffrey Nossent (36, Mitchel Kroos), Bjorn van Ingen, Rowdy Nossent, Ruben de Raad, Nick de Veij, Jesper Nossent en Mohamed el Bannasri (73, Jelle Dekker).

Hieronder nog een aantal mooie foto's van de wedstrijd met dank aan de fotograaf van Roda Boy's