• Onze jongens van JO9-2 hebben afgelopen zaterdag in Alblasserdam aangetoond dat ze niet alleen op het veld goed kunnen presteren, maar dat ze óók in de zaal goed uit de voeten kunnen. Zij wonnen namelijk het door De Alblas zeer goed georganiseerde zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Blokweer met als tegenstanders VVGZ, ASWH en De Alblas. In de laatste wedstrijd van het toernooi moest Pelikaan aantreden tegen De Alblas en die moesten winnen om kampioen te worden, terwijl Pelikaan genoeg had aan puntendeling. Het werd een gelijk opgaande strijd. Pelikaan hield achterin met Daan, Toine en keeper Sil de deur op slot en Lesley, Roan en Stijn zorgden er voor dat de bal zoveel mogelijk op de helft van De Alblas was. Uiteindelijk bleef het 0-0 en dat was dus genoeg voor onze jongens om de eerste prijs te winnen!

Onderstaand de korte verslagen van de wedstrijden die elk 18 minuten duurden.

Pelikaan – VVGZ, uitslag 1-0:
    Het duurde even voordat Pelikaan het juiste ritme te pakken had. Er waren een paar kleine kansen voor Roan, maar die werden gestopt door de keeper van VVGZ. Toch was het op een gegeven moment raak. Met een prachtige pass door het midden bereikte Toine de vrijstaande Stijn en die wist hier wel raad mee: 1-0. Pelikaan bleef de betere ploeg. Een schot van Daan werd gestopt en in de laatste minuut kreeg Roan nog een geweldige kans om de 2-0 te maken, maar hij had kennelijk niet op de voorzet van Daan gerekend want hij maaide over de bal heen. Gelukkig kon hij er zelf om lachen.

Pelikaan – ASWH, uitslag 2-0:
    Onze jongens drongen ASWH meteen op eigen helft terug en Lesley opende de score door de bal met links (!) langs de doelman te tikken: 1-0. Nog geen minuut later maakte Roan er op fraaie wijze 2-0 van. Even later werd een hakbal van Daan gestopt door de keeper en Stijn verscheen alleen voor het doel maar schoot over. ASWH probeerde wat terug te doen, maar een gevaarlijke tegenaanval werd door goed ingrijpen door Toine en Sil goed opgelost. Er bleven kansen komen voor Pelikaan maar het vizier van onze aanvallers stond niet meer op scherp.

Pelikaan – De Alblas, uitslag 0-0:
    De jongens waren aan elkaar gewaagd. Voor Pelikaan was het zaak om niet te verliezen en De Alblas moest winnen om kampioen te worden. Pelikaan gaf achterin niets weg en het duurde lang eer er echte doelkansen kwamen. In de slotfase drongen onze jongens aan want ze wilden ook deze derde wedstrijd gaan winnen. Gescoord werd er echter niet. Schoten van Stijn en Daan gingen namelijk naast het doel en in de laatste minuut leek Stijn alsnog te gaan scoren maar zijn inzet werd met de voet door de keeper gepareerd.

Kil Timmers,
    02-02-2019