• JO9-2 werd beloond met een mooie rondleiding in De Kuip

•

Omdat JO9-2 als team de meeste loten heeft verkocht tijdens de Grote Clubactie werden de spelers afgelopen zaterdag getrakteerd op een rondleiding door het mooiste stadion van Nederland: De Kuip.
    Ondergetekende mocht ook mee omdat ik het afgelopen seizoen van alle wedstrijden van JO9-2 korte verslagen heb gemaakt, die ook op de website van Pelikaan zijn gezet. Omdat Liam niet mee kon gaan werd er ook een plaatsje ingeruimd voor mijn vrouw Coleta, tevens oma en vaste supporter van Toine.

Onder leiding van de trainers/begeleiders Mark Kuiters en Robbert de Rijcke vertrokken we om 13.15 uur vanaf het Pelidome en werden we bij De Kuip ontvangen door gids Theo, een gepensioneerde onderwijzer met een echt Feyenoord-hart. Voordat we begonnen keek Theo nadrukkelijk in de richting van Anouk, Daan, Johnson, Lesley, Roan, Sil, Stijn en Toine. Hij vroeg of er soms ook nog iemand bij was die fan is van een andere club en toen bleek dat Anouk, Johnson en Toine schoorvoetend lieten weten dat zij supporters zijn van Ajax, moest Theo wel een paar keer slikken. Hij riep Toine bij zich en vroeg welk cijfer van 0 tot 10 Toine aan Feyenoord wilde geven. Toine gaf zonder te twijfelen het laagste cijfer wat je maar kunt geven waarop Theo diep teleurgesteld zei: ,,Als de rondleiding straks voorbij is, dan vraag ik het nog een keer aan jou.” Hierna nam Theo ons mee naar de bovenste ring van het stadion waar je een prachtig overzicht hebt over het prachtige, nieuw ingezaaide veld en de omliggende vakken. We kwamen in ruimtes die normaal voor het publiek gesloten blijven, zoals bijvoorbeeld de perskamer, de bestuursloge, de business seats, de interviewruimte en de spelerstunnel. In de tunnel werden de kinderen die voor Feyenoord zijn door Theo (met een knipoog) aan de rechterkant gezet (want de Feyenoorders lopen bij thuiswedstrijden dan het veld op aan de kant waar de harde kern zit) en zodoende moesten Anouk, Johnson en Toine dus aan de linkerkant van de tunnel opstellen. Dat deden ze zonder te morren en met een grijns op hun gezicht. Eigenlijk had Mark ook aan de linkerkant plaats moeten nemen maar die had zijn voorkeur niet openbaar gemaakt. Psssst: In huize Kuiters zijn Mark en Wessel namelijk voor Ajax en Marscha en Sil voor Feyenoord…..

In de perskamer en in de interviewruimte mochten de kinderen voor het sponsorbord of achter een microfoon een rollenspelletje met Theo doen. Een bezoek aan de kleedkamer kon helaas niet plaatsvinden omdat die in gebruik was, want Feyenoord speelde op dat moment een oefenwedstrijd op het bijveld tegen de Karlsruher SC. Ook het museum was wegens werkzaamheden gesloten.
    Tijdens de stadiontour stelde Theo ook regelmatig vragen aan de kinderen en al snel werd duidelijk dat Daan de grootste Feyenoord-fan van de groep is, want Daan wist veel vragen goed te beantwoorden. Dat komt natuurlijk niet in de laatste plaats door de invloed van zijn ouders, die zijn aangesloten bij ‘Het Legioen’, de officiële supportersvereniging van Feyenoord. Liefst 18.000 namen van ‘Het Legioen’, inclusief die van zijn ouders, staan vermeld op de ‘Legioenwand’, een muur aan de buitenzijde van het stadion.

Aan het einde van de rondleiding kregen we nog een frisdrankje aangeboden en werd Toine, zoals eerder aangekondigd, bij Theo geroepen want er moest nog een vraag herhaald worden. “Wat voor cijfer heb je nu over voor Feyenoord nu je alles hebt gezien”, vroeg Theo. Even zag je bij Toine de raderen draaien maar toen volgde het antwoord: “Een 6,5”. Theo was hier best content mee en omdat er niemand meer wat te vragen had, nam Theo afscheid van ons. Iedereen had genoten van de humorvolle wijze waarop deze man de stadiontour had begeleid en wat er allemaal te zien was geweest. Het uitstapje was echter nog niet ten einde. Mark en Robbert namen ons mee naar McDonalds waar nog wat gegeten en gedronken werd. Ondergetekende kreeg daar, geheel onverwacht, van Mark een prachtig cadeau uitgereikt. Twee grote lijsten met daarin alle verslagen en de foto’s die ik het afgelopen seizoen heb gemaakt. Een blijk van waardering die ik enorm op prijs stel maar ik zeg er wel bij: “Dat had je niet hoeven doen”, want ik heb het met plezier gedaan!

Kil Timmers,
    22-07-2019