• JO9-2 toont karakter en maakt achterstand tegen sterk Sliedrecht JO9-2 ongedaan

    Pelikaan had een zware kluif aan Sliedrecht dat enkele goede spelers in de gelederen had. Na een gelijk opgaande strijd en een 2-2 ruststand nam Sliedrecht een 2-4 voorsprong, maar Pelikaan knokte zich terug en sleepte er een puntendeling uit: 4-4.
    Pelikaan begon goed, met een schot tegen de zijkant van de paal van Toine en een door de keeper gestopte inzet van Johnson. Maar Sliedrecht nam de regie over en uit een hoekschop, die nog even werd aangeraakt, verdween de bal in het doel: 0-1. Hierna kreeg Johnson het op zijn heupen. Eerst schoof hij met een sliding de 1-1 onder de keeper door en even later pakte hij in de verdediging van Sliedrecht de bal af en weer was het raak: 2-1. Sliedrecht drong aan en keeper Sil voorkwam de gelijkmaker door de bal keurig voor de voeten van een aanstormende aanvaller weg te plukken. De druk op het doel van Pelikaan nam toe en de gelijkmaker kon helaas niet worden voorkomen: 2-2.
    Na de pauze bleef Sliedrecht aandringen en ondanks het harde werken van Stijn, Roan en Anouk op het middenveld en het sterk verdedigen van Daan en Toine nam Sliedrecht opnieuw afstand. Een onhoudbare hoge bal verdween achter Sil: 2-3. Het werd zelfs 2-4 toen een afstandsschot door de vingers van Sil glipte en het had even later nog erger kunnen worden maar Sil maakte een hard schot knap onschadelijk. Zonder de aanmoedigingen van de moeders Marscha en Ingrid en van vader François (allen bardienst) en ook van moeder Cilesta (studie) zag JO9-2 hierna tóch kans het wedstrijdbeeld te veranderen. De keeper van Sliedrecht kreeg een schot van Lesley niet onder controle en Roan reageerde attent: 3-4. Sliedrecht was het even helemaal kwijt en Lesley profiteerde van de chaos in de achterhoede van de bezoekers: 4-4. In de slotfase kregen we zelfs nog kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Lesley en Johnson soleerden mooi door de achterhoede maar vonden de goede Sliedrecht-keeper op hun pad en een schot van Daan ging rakelings voorlangs. Er veranderde niets meer aan de stand en dat was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen

    Kil Timmers
    06-04-2019