• JO9-2 sluit de competitie af met een kampioensfeestje

Na een prachtig seizoen werd JO9-2 na afloop van de uitwedstrijd tegen ASWH JO9-5 in het Pelidome door de leiders verrast met kampioensbekers en patat. Een smetje op de feestvreugde was dat de laatste wedstrijd helaas en volkomen onnodig met 2-1 werd verloren. Maar het is nu eenmaal een ongeschreven voetbalwet dat de tegenstander scoort als je zelf de kansen niet benut. In Hendrik Ido Ambacht was dit het geval maar gelukkig verscheen er op de teleurgestelde gezichtjes als snel weer een gulle lach op het moment dat ze feestelijk in de kantine van Pelikaan werden onthaald.
    Pelikaan begon de wedstrijd goed en de keeper van ASWH moest al snel zijn talenten tonen toen Toine en Roan hem onder vuur namen en een schot van Anouk ging maar net naast. Johnson raakte de paal en even later werd een inzet van hem door de keeper tot hoekschop verwerkt. ASWH kwam even onder de druk vandaan en Sil, onze keeper, voorkwam met een mooie snoekduik dat de bal in de benedenhoek zou verdwijnen. Na al die gemiste kansen namen we echter alsnog de leiding via Johnson die de bal onder de uitgelopen keeper in het doel schoof: 0-1. Toine voorkwam met een keurige sliding dat ASWH een goede mogelijkheid kreeg om te scoren en even later ging aan de andere kant een schot van hem maar net naast. Pelikaan bleef kansen krijgen maar de bal wilde er niet meer in. Stijn knalde op de paal en de terugspringende bal werd door Liam goed ingeschoten maar helaas door de keeper gestopt. Liam kwam een teen te kort om een voorzet van Anouk in het doel te werken en Stijn leek even later de 0-2 te gaan scoren maar de uitgelopen keeper was net iets eerder bij de bal. Nadat Sil opnieuw een doelpunt van ASWH had voorkomen was hij even later toch kansloos toen hij van dichtbij werd gepasseerd: 1-1. Johnson kreeg hierna een enorme kans om Pelikaan weer op voorsprong te zetten maar ook dit feestje ging niet door en dan gebeurt er wat zo vaak op de velden te zien is: het doelpunt valt aan de andere kant. Inderdaad, het werd helaas 2-1. Pelikaan probeerde in de slotfase nog langszij te komen en Johnson kreeg de beste mogelijkheid toen de keeper al uit positie was, maar de bal ging naast. Een mooi afstandsschot van Lesley werd gestopt en ook de aan zijn lies geblesseerde Roan kreeg de bal niet meer langs de sluitpost van ASWH. Ook Daan ging zich nadrukkelijker met de aanval bemoeien en de keeper van ASWH kon slechts met heel veel moeite een hoge bal van hem onder controle krijgen. Het bleef dus 2-1 en het zou uiteraard veel leuker zijn geweest als de laatste wedstrijd weer met een overwinning was geëindigd, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Dat neemt niet weg dat JO9-2 kan terugzien op een zeer goed en plezierig verlopen seizoen onder de voortreffelijke leiding van de trainers/coaches Mark, Robbert en Johnson Sr. Het presentje dat zij kregen aangeboden is dan ook zeer verdiend. Tot slot een positieve vermelding voor de (groot)ouders van onze spelers, die zich niet alleen het hele seizoen prima langs het veld hebben gedragen (wat we bij de tegenstanders ook wel eens anders hebben gezien) maar ook op een prettige manier met elkaar zijn omgegaan.
    Kil Timmers
    25-05-2019