• JO9-2 maakt er na de rust een doelpuntenfestijn van

Net als vorige week kwam Pelikaan pas na de pauze op stoom en werd een 2-2 ruststand omgezet in een ruime 3-10 overwinning. Opnieuw doet zich de vraag voor wat er in de kleedkamer is gebeurd. Het kan haast niets anders zijn dan dat de coaches hier een zeer positieve rol in hebben gespeeld, want onze jongens speelden in deel twee Oranje Wit helemaal van de mat.
    Pelikaan nam een voorsprong met een mooie schuiver van Lesley: 0-1. Nadat Toine met een sliding de gelijkmaker had voorkomen kwam de thuisploeg even later toch langszij: 1-1. Roan leek de 1-2 te gaan scoren maar strandde op de keeper en in de tegenaanval was het wél raak toen Sil met een onhoudbare hoge bal werd geklopt: 2-1. Pelikaan drong hierna steeds meer aan op zoek naar de gelijkmaker. Stijn schoot over na een mooie actie en een inzet van Johnson verdween naast de paal tegen het zijnet. Pech was er ook omdat Toine tot twee keer toe de paal raakte en omdat Liam er net niet bij kon om een mooie voorzet van Stijn te verzilveren. Toch kwam Pelikaan nog voor de pauze op gelijke hoogte nadat Roan eerst goed doorzette en daarna de bal keurig langs de keeper schoof: 2-2. De tweede helft gaf een heel ander wedstrijdbeeld. Pelikaan zette Oranje Wit meteen onder druk en Lesley stond op de goede plek om een voorzet van Roan af te ronden: 2-3. Liam maakte er 2-4 van nadat de keeper van Oranje Wit een schot van Stijn niet onder controle kreeg. Nu was het de beurt aan Daan die zich eerst van een tegenstander ontdeed en uithaalde: 2-5. Nadat een schot van Johnson rakelings voorlangs was gegaan werd even later Liam gevonden die vrij voor het doel stond en daar wel raad mee wist: 2-6. Oranje Wit scoorde nog wel een keer tegen (3-6) maar daarna werd de voorsprong door Lesley weer vergroot met een mooi geplaatste bal van afstand: 3-7. De thuisclub probeerde nog wat terug te doen maar dat mislukte omdat Toine een bal van de doellijn haalde en omdat Sil met een prachtige save zijn doel schoon hield. Het werd 3-8 toen Toine na een korte intrap de bal ineens achter de keeper van Oranje Wit schoot en Roan maakte er via het been van een verdediger 3-9 van. Je kon zien dat onze jongens nu ook nog voor de dubbele cijfers wilden gaan en dat lukte nog ook. Toine probeerde na een korte intrap het hoofd van Daan te bereiken maar de hoge inzet ging aan iedereen voorbij en plofte bij de tweede paal tegen de touwen: 3-10.

Kil Timmers
    11-05-2019