• JO9-2 legt ook VVGZ JO9-2 over de knie

    In november wonnen onze jongens met 10-0 van VVGZ JO9-3 en afgelopen zaterdag werd ook VVGZ JO9-2 met grote cijfers aan de zegekar gebonden: 9-0.
    Er was nog maar nauwelijks afgetrapt of Johnson brak aan de rechterkant door en meteen was het raak: 1-0. VVGZ kreeg hierna een kans op de gelijkmaker maar dat werd door Toine ten koste van een hoekschop voorkomen. Pelikaan was VVGZ op alle fronten de baas en Daan maakte er 2-0 van na een fraaie solo over de linkerkant. Op aangeven van Daan scoorde Stijn de 3-0 en bijna was het kort daarna 4-0 maar de doelman van VVGZ was net iets eerder bij de bal dan de aanstormende Lesley.
    Sil, onze keeper, hoefde bijna niet in actie te komen, maar toen hij een keer onder vuur werd genomen was hij paraat! Op aangeven van Toine maakte Johnson er 4-0 van en even later scoorde Toine zelf met een diagonaal schot nadat hij een intrap eerst kort vooruit had gespeeld: 5-0. VVGZ kreeg de bal amper op de helft van Pelikaan omdat onze jongens er bovenop zaten en de tegenstanders dus geen meter ruimte gaven. Zo onderschepte Daan bijvoorbeeld een aanval van VVGZ en hij twijfelde niet en liet de keeper kansloos: 6-0. Het bleef eenrichtingverkeer. Een schot van Daan belandde op de paal en de rebound werd door Lesley over het doel geschoten. Nu was het weer de beurt aan Stijn die met de bal aan de voet op het doel afging, de doelman keurig omspeelde en voor de ruststand tekende: 7-0. Na de pauze speelde Pelikaan met een sterke wind in de rug en alles leek er op dat er met dubbele cijfers gewonnen zou gaan worden, maar dat lukte uiteindelijk niet. Roan en Lesley werkten zich een slag in de rondte om ook een doelpuntje te maken, maar helaas zat er telkens een VVGZ-been tussen om dit te voorkomen. Na een korte intrap scoorde Daan met een bekeken schot zijn derde treffer (8-0) en bijna ook nog een vierde keer, maar deze inzet ging tegen de paal. Het slotakkoord was voor Toine die met poeier vanuit de middencirkel iedereen verraste en de eindstand bepaalde: 9-0.

    Kil Timmers
    09-02-2019