• JO9-2 laat Groote Lindt JO9-1 alsnog langszij komen

Het werd al snel duidelijk dat onze jongens op bezoek bij het fysiek sterkere Groote Lindt geen gemakkelijke opgave hadden. Toch begon Pelikaan voortvarend en de eerste kans was voor Roan met een schot dat maar net naast ging. Aan de andere kant liet keeper Sil zich van zijn beste kant zien door een gevaarlijke inzet knap onschadelijk te maken. Uit een hoekschop van Toine werd de bal bij de tweede paal door Daan ingeschoten. De doelman van Groote Lindt keerde het schot maar gaf een rebound weg en daar wist Liam wel raad mee: 0-1. Nadat de thuisclub op gelijke hoogte was gekomen (1-1) en zelfs bijna op voorsprong kwam met een schot dat maar rakelings langs het doel ging, viel het doelpunt aan de andere kant. Roan ontfutselde de bal bij een verdediger en gaf keurig voor op Liam: 1-2. De spelers waren aan elkaar gewaagd en aan beide kanten ontstonden er doelrijpe kansen. Sil voorkwam met een mooie actie de gelijkmaker van Groote Lindt en Stijn was dichtbij de 3-1 voor Pelikaan maar de bal ging naast. Lesley werkte, zoals altijd, keihard en had een paar gevaarlijke rushes over de linkerkant en Johnson was in deze wedstrijd de nijvere ‘balafpakker’ op het middenveld. Pelikaan vergrootte de voorsprong toen Daan met een mooie pass door het midden Liam bereikte, die vervolgens met een bekeken schot zijn hattrick scoorde (3-1) en daarmee de man van de wedstrijd werd. Groote Lindt werd hierna steeds sterker en drong Pelikaan achteruit. Met een onhoudbaar hard schot werd Sil voor de tweede keer gepasseerd: 2-3. De jongens van "De Lindt" voelden dat er meer te halen was en nadat de bal eerst op de paal was geschoten was het in tweede instantie raak: 3-3. Dat was even wennen voor onze jongens want zoveel tegenstand hadden ze al een lange tijd niet gehad. In de slotfase probeerde Pelikaan toch nog voor de winst te gaan. Een goed schot van Lesley werd gestopt en een hoge bal van Toine verdween helaas net aan de verkeerde kant van de kruising. Na afloop was de teleurstelling bij onze jongens groot maar dat was onterecht, want ze hadden allemaal hun uiterste best gedaan en winnen is nu eenmaal nooit een zekerheid. Meer tegenstand en af en toe ook punten verspelen is alleen maar goed voor de verdere ontwikkeling van deze talentvolle mannetjes.
    Kil Timmers
    16-02-2019