• JO8-1 sluit af met toernooizege in Krimpen a/d Ijssel.

JO8-1 werd in 2018 gevormd vanuit een aantal verschillende JO7-teams en bestaat uit: Jelle Pijper, Demy van Efferen, Thijm Vroegh, Mees Kuiters, Joel Luitwieler, Youssef Bouazzi, Lars van Lith en Tygo van Muyen.

Een mooie uitdaging voor de 3 trainers: Bart van Muyen, Geert Pijper en Rene van Efferen om deze ruwe diamanten te slijpen en te proberen om een hecht team van ze te maken.

JO8-1 werd ingedeeld in de zware hoofdklasse van de regio. Zeer grote verenigingen met soms wel tien JO8-teams zoals: ASWH en Oranje-Wit, stonden op het programma voor de talentjes van Pelikaan. Het seizoen werd gestart met een bekerwedstrijd op het eigen veld tegen ASWH. Deze wedstrijd werd maar nipt verloren met 3-5, maar dit bleek geen schande te zijn, aangezien ASWH de finale uiteindelijk bereikte.
    In de competitie moesten zowel trainers, ouders en vooral spelers erg wennen aan de voor hun nieuwe spelopzet. Het veld was ineens veel groter en de doelen hoger en breder. Wat moesten die jongens nou toch ineens met al die ruimte gaan doen?! Door een aantal weken de trainingen zo in te richten en de jongens te laten zien hoe ze in die ruimtes konden bewegen, werd het veldspel met de week beter en beter. Er werden duidelijke stappen gemaakt door het team, vooral met het collectief aanvallen. Wel lieten de jongens vaak in verdedigend opzicht steken vallen, omdat iedereen nou eenmaal per se wilde scoren!!
    Voor de winterstop was het winst/gelijk/verlies ongeveer 30/30/30.

Wat erg leuk was om te zien, is dat de groep steeds dichter bij elkaar kwam. Zeer gesteund door vooral de erg betrokken ouders van dit elftal, werd er ook na de wedstrijden veel met elkaar opgetrokken en gespeeld. Ook de 3 trainers raakten steeds meer op elkaar ingespeeld en er ontstond een mooie wisselwerking tussen hen. Zo bewaakte Bart middels zijn ruime ervaring de kwaliteit aan de voetbaltechnische kant en regelden vooral Rene en Geert alle zaken om de wedstrijden en trainingen heen. Een mooi trio dus!

Na de winterstop werd de hoofdklasse nog een beetje zwaarder. De teams die voor de winterstop nog werden verslagen zoals: Sliedrecht, Oranje-Wit en Papendrecht hadden zich terug getrokken uit de hoofdklasse en een aantal nieuwe sterke teams uit de 1ste klasse sloten zich juist weer aan.

Maar Pelikaan bleek ook na de winterstop een zeer taaie ploeg te zijn om tegen te voetballen. De jongens kregen het steeds beter door; na een aanval moest men natuurlijk weer hergroeperen en in de aangeleerde dobbelsteen het veld klein maken! Mooi om te zien was, dat de jongens in dit elftal hun natuurlijke plekje op gingen zoeken. Zo werden Thijm en Joel een plaag voor de tegenpartij voor het eigen doel! Ja, zie deze twee maar eens voorbij te komen!! Demy, Tygo, Youssef en Lars waren meer de jongens die het middenveld in balans hielden en regelmatig voor het doel van de tegenpartij opdoken. Mees en Jelle zijn geboren spitsen, waar Mees een neusje voor de goal heeft en Jelle een schot heeft zo hard als van een volwassen man.
    Ook na de winterstop was het winst/gelijk/verlies ongeveer 30/30/30.

Een lang en pittig seizoen werd vervolgens afgesloten met een drietal toernooien. Een toernooi bij Pelikaan, een snikheet toernooi in Papendrecht en het toernooi bij DCV te Krimpen a/d Ijssel.

Zowel op het toernooi bij Pelikaan als bij Papendrecht werd er erg goed gespeeld. In totaal werd er op beide toernooien maar 1 keer verloren. Met soms oogstrelende aanvallen (voor jongens van 8) werden diverse teams uit de regio verschalkt. Op beide toernooien werden de kanjers tweede. Nu leken ze echt goed te snappen wat er van ze werd gevraagd in het veld!

Dan wachtte er nog 1 toernooi in Krimpen a/d Ijssel bij DCV. Pelikaan zat in een poule met 3 teams, maar deze 3 wisten niet wat zij overkwamen tijdens de confrontaties met Pelikaan.
    Pelikaan JO8-1 rolden de tegenstanders letterlijk op met een totaal doelsaldo van 23-2 en eindigden met een prachtige toernooizege.
    Wat een heerlijke afsluiting van het seizoen zeg!!!

Nu is de tijd gekomen om eens wat rustiger aan te doen en de komende weken die kleine spieren te gaan ontspannen. Het is zomerstop en het seizoen is ten einde. Volgend seizoen zal dit team zich hopelijk in eenzelfde formatie door gaan ontwikkelen tot een nog sterker team waarin plezier voorop staat met natuurlijk een vleugje winnaarsmentaliteit!! Wanneer men komend seizoen op zaterdag langs de lijnen loopt en u ziet JO8-1 voetballen, blijf dan eens staan om die jongens te zien schitteren!

Met dank aan alle spelertjes van JO8-1 en hun ouders en vooral ook de vrijwilligers van Pelikaan die het voetballen mogelijk maken!!