• JO11-4 wint met hattrick van Cheyenne van Groote Lindt JO11-2

Nadat coach Robbert de spelers bij elkaar had geroepen en in de kring de vraag had gesteld: ‘wat gaan we doen?’ en daarop tot drie keer toe luidkeels werd geantwoord met ‘winnen’, begon een spannende wedstrijd tegen de buurjongens en meisjes van Groote Lindt.
    Pelikaan nam een ruime 3-0 voorsprong door een hattrick van Cheyenne, maar die voorsprong werd in de eindfase door Groote Lindt bijna teniet gedaan, maar verder dan 3-2 kwamen ze niet.
    Pelikaan, dat helaas de geblesseerde Lesley miste, begon sterk en nadat Roan voorlangs had geschoten en Tomas een inzet net naast het doel had zien verdwijnen, was het even later toch raak toen Tomas de bal langs de keeper schoot en Cheyenne op de goede plek stond om dit af te ronden: 1-0. Met pogingen van Cheyenne (gestopt door de keeper) en Daan (schot van afstand net naast) hield Pelikaan de tegenstander onder druk en achterin vormden Boaz, Toine en Miah een ijzersterke verdediging. Er werd op het middenveld door Roan en Daan hard gewerkt en daardoor bleef de druk naar voren in stand, maar omdat Groote Lindt met alle spelers achter de bal ging spelen, werd er achterin weinig ruimte weggegeven. Johnson en Stijn stonden voorin namelijk tegen een overmacht aan verdedigers. Alleen Tomas kreeg voor de rust nog een kans nadat hij eerst keurig de bal van een verdediger had afgepakt, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper.
    Na de pauze kreeg Pelikaan de hulp van de doelman van Groote Lindt die een schot van Cheyenne door de benen liet glippen: 2-0. Even later leek nummer drie voor haar in de maak toen Tomas haar fraai in schietpositie bracht, maar de bal ging over het doel. Pelikaan bleef aanvallen en een schot van Stijn schoof maar rakelings voorlangs. Hierna werd Groote Lindt sterker en Pelikaan kreeg de eerste waarschuwing toen een hard schot van een aanvaller maar net over ging. Toch nam Pelikaan verder afstand, toen Daan een vrije trap nam die door Cheyenne werd verlengd: 3-0. Bijna werd het nog 4-0 nadat Tomas er aan de rechterkant vandoor was gegaan en een voorzet op Johnson afleverde, maar die kwam net te kort om de bal in te kunnen tikken. Groote Lindt deed er een schepje bovenop en bij Pelikaan brak een minder geconcentreerde fase aan. Met een afstandsschot kwam de 3-1 op het scorebord en met een onhoudbare hoge bal werd zelfs de aansluitingstreffer gemaakt: 3-2. Verder liet Pelikaan het echter niet komen en Roan gaf het goede voorbeeld door te blijven knokken voor elke bal. Met goede passes van Toine, sterk ingrijpen van Boaz en rushes over de linkerkant van Miah werden de aanvallers van Pelikaan weer aan het werk gezet. Bijna werd het nog 4-2 maar een mooi schot van Daan spatte helaas op de lat uiteen. Zo eindigde deze leuke wedstrijd in een verdiende maar uiteindelijk zwaar bevochten overwinning voor Pelikaan. In een poule met 14 teams is Pelikaan nu met 6 punten uit 3 wedstrijden opgerukt naar de subtop, dus we doen prima mee!
    Kil Timmers
    05-10-2019