• JO11-4 stuurt De Alblas JO11-3 met lege handen naar huis

  Pelikaan JO11-4 heeft zich na de nederlaag in Sliedrecht knap hersteld met een grote overwinning op De Alblas JO11-3. Op het Pelidome was het team van Mark en Robbert namelijk heer en meester en boekte een ruime overwinning met bij vlagen zeer goed positiespel: 6-0.
  Nadat Mark de spelers had toegesproken en iedereen had duidelijk gemaakt hoe er gespeeld moest worden, werd al snel duidelijk dat de doelgerichte training vruchten begint af te werpen. De spelers zochten elkaar goed op en al snel viel de openingstreffer toen Daan uit een hoekschop Miah bereikte, die de keeper vervolgens kansloos liet: 1-0. Hierna kreeg Pelikaan in de eerste helft nog een handvol goede scoringskansen, maar schoten van Tomas en Daan op de paal én de prima keeper van De Alblas stonden een grotere voorsprong in de weg. Achterin hielden Boaz, Toine en Miah de deur goed op slot waardoor doelman Sil nauwelijks in actie hoefde te komen en bij wissels nam Cheyenne de verdedigende taak van Toine keurig voor haar rekening. Pelikaan bleef de aanval zoeken. Roan, Daan en Lesley zorgden er vanuit het middenveld voor dat pogingen van De Alblas om aan te vallen werden verijdeld en dat voorin Tomas, Cheyenne, Johnson en Stijn aan het werk werden gezet.
  Na de pauze werd de voorsprong vergroot nadat Cheyenne op maat Stijn had bediend en onze snelle aanvaller er 2-0 van maakte. De Alblas was te zwak om Pelikaan echt in moeilijkheden te brengen. Aan de rechterkant werkte Tomas keihard en hij deinsde er ook niet voor terug om bij duels goed zijn lichaam te gebruiken waardoor hij vaak als overwinnaar uit de strijd kwam. Aan de linkerkant legde Roan heel wat meters af om ballen af te pakken en de aanvallers van zijn team te bedienen. Het werd 3-0 toen een voorzet van Daan in eigen doel werd gewerkt. Johnson kreeg een goede kans om er 4-0 van te maken op aangeven van Cheyenne, maar de keeper van De Alblas lag in de weg. Even later kwam de 4-0 er alsnog toen Daan in het middenveld ongehinderd mocht oprukken en hard uithaalde. Een mooie pass van Lesley bracht Johnson alleen voor het doel, maar wéér liet de doelman van De Alblas zich niet passeren. De bezoekers kregen zowaar een kans op een tegendoelpunt, maar het te slappe schot werd een prooi voor Sil, onze keeper. Er kwam nóg een kans voor De Alblas maar Sil voorkwam dit door eerder bij de bal te zijn dan de aanstormende aanvaller. Pelikaan bleef de aanval zoeken. Toine bereikte met een mooie lange pass de vrijstaande Miah en die knalde de bal hard en onhoudbaar in de bovenhoek: 5-0. De koek was nog niet op, want Boaz nam de bal met de rug naar het doel prima aan, draaide en passeerde een tegenstander en schoot de bal beheerst langs de mistastende keeper: 6-0. De verdienstelijk debuterende scheidsrechter Neomar Hous vond het welletjes en floot voor het einde.
  Een mooie overwinning van onze jongens, weliswaar tegen een zwakke tegenstander, maar er werd ook heel vaak erg leuk gespeeld door elkaar de bal te gunnen en op tijd de ruimte op te zoeken. JO11-4 is leuk team, dat ook buiten het veld heel gezellig met elkaar omgaat en dat is ook een prettige bijkomstigheid voor de ouders, opa’s en oma’s. Het kan een leuk seizoen worden!
  Kil Timmers
  28-09-2019