• JO11-4 speelt niet groots maar wint met duidelijke cijfers van SV Meerkerk JO11-2

  JO11-4 speelt niet groots maar wint met duidelijke cijfers van SV Meerkerk JO11-2
  Het vroege aanvangstijdstip in Meerkerk was niet echt aan onze spelers besteed, want wakker waren ze in het begin van de wedstrijd beslist niet. Maar toen een 1-0 achterstand eenmaal was weggewerkt liep Pelikaan langzaam maar zeker van SV Meerkerk weg en won uiteindelijk met 4-7.
  Er werd vaak slordig gespeeld, met veel balverlies en in een veel te kleine ruimte. Coach Mark deed verwoede pogingen om de jongens in positie te houden en de ruimte op te laten zoeken maar de meesten zochten toch de bal op waardoor het soms een hots-knots-begonia spelletje werd. Het duurde maar liefst zeven minuten eer Pelikaan pas voor de eerste keer het doel van SV Meerkerk onder vuur nam en we kwamen zelfs op achterstand omdat SV Meerkerk de leiding nam met een afstandsschot (1-0) maar kort daarna maakte Cheyenne op aangeven van Stijn gelijk: 1-1. Even later vonden deze twee elkaar opnieuw en weer was het Cheyenne die het afmaakte: 1-2. Deze twee goals zorgden er voor dat er weer wat vertrouwen in de ploeg kwam. Cheyenne kreeg de kans op een hattrick toen Miah haar in stelling bracht, maar haar inzet ging helaas net naast. Hierna volgde een fase waarin Miah zich onderscheidde. Hij zette Johnson alleen voor de keeper maar die schoot voorlangs en toen probeerde hij het even later zelf en de bal verdween in de bovenhoek: 1-3. Nu was het de beurt aan Tomas, die een hoekschop scherp voor het doel bracht en via de keeper plofte de bal in het net: 1-4. Op het middenveld werd door Lesley, Boaz, Roan, Johnson en Daan hard gewerkt maar daar werd de bal ook nogal eens verspeeld. Dat kwam vooral ook door het stroperige, trage veld waardoor passes over de grond niet altijd goed aankwamen. Gelukkig was dan in de achterhoede Toine paraat om het gevaar af te wenden en als hij werd gewisseld nam Cheyenne die taak probleemloos over. En dan was er altijd ook Sil nog om zijn doel met verve te verdedigen. SV Meerkerk kwam terug tot 2-4 maar nadat Tomas op aangeven van Lesley de lat had geraakt en Miah aan de linkerkant door Boaz was aangespeeld werd de voorsprong weer vergroot, want Miah gaf de keeper opnieuw het nakijken: 2-5. Een inzet van Tomas werd gestopt en Johnson raakte de lat. Na de pauze bleef Pelikaan de meest aanvallende ploeg. Cheyenne zette voor op Roan, maar zijn inzet ging naast en een schot van Tomas werd van de lijn gehaald. Miah legde een hoekschop terug op Toine die de bal terugkaatste waarna Miah een hoge voorzet gaf en Cheyenne stond bij de tweede paal op de juiste plaats om er 2-6 van te maken. Pelikaan bleef aandringen en Stijn maakte er uit de draai met een fraai schot 2-7 van. Met de wind in de rug drukte SV Meerkerk onze spelers in de verdediging. Daan, Roan en Boaz verleenden bijstand in de defensie maar konden ook niet voorkomen dat SV Meerkerk 3-7 en 4-7 maakte, maar daar bleef het gelukkig bij.
  Opnieuw dus een overwinning voor JO11-4, die dit keer niet werd behaald met wonderschoon spel en fraaie combinaties maar door hard werken. En ja, de winst telt en minder goed spelen zal onze jongens een zorg zijn want ze waren zichtbaar en terecht blij met de overwinning.

  Kil Timmers
  09-11-2019