• JO11-4 redt het niet tegen een fysiek veel sterker Drechtstreek

Pelikaan JO11-4 ging op bezoek bij Drechtstreek in Papendrecht. Er werd heel hard gewerkt maar onze spelers waren niet opgewassen tegen een aantal fysiek grotere spelers van Drechtstreek waarbij je de vraag kon stellen of iedereen wel onder de 11 jaar was. Desondanks bood Pelikaan goed weerstand en nadat een 3-1 achterstand keurig was weggewerkt, werd helaas toch nog met 6-4 verloren.
    Nadat Drechtstreek de leiding had genomen (1-0) kreeg Pelikaan een goede kans op de gelijkmaker toen Miah een voorzet gaf op Cheyenne, maar de keeper van Drechtstreek kon nog net op tijd ingrijpen. De thuisclub vergrootte de voorsprong met een hard diagonaal schot: 2-0. Helaas snapte de scheidsrechter van dienst niets van de spelregels bij de wedstrijdvorm 8 tegen 8. Toen hij er bijvoorbeeld door coach Robbert op een correcte manier op was gewezen dat je bij een uitbal altijd eerst moet indribbelen was hij niet van plan zijn (fout(en) toe te geven en dit aan te passen. Hij had bovendien zo nu en dan een gekleurde bril op. Jammer, want een scheidsrechter is er toch om de regels te handhaven (en aan de pupillen te leren) en niet om de regels zelf te overtreden? Pelikaan maakte de aansluitingstreffer via Miah die eerst een tegenstander passeerde en daarna hard met links uithaalde: 2-1. Drechtstreek kwam op 3-1 nadat keeper Sil eerst nog een inzet keurig had gepareerd maar daarna was hij kansloos toen de rebound werd ingeschoten. Kort voor de pauze ging Cheyenne alleen op het doel af maar ze schoot de (te?) zachte bal over het doel.
    Pelikaan kwam goed uit de kleedkamer en Stijn, die heel goed speelde, maakte er 3-2 van. Even later trok Stijn de bal voor op Cheyenne die prima bij de tweede paal stond opgesteld om dit af te ronden: 3-3.
    Pelikaan bleef knokken maar toen Drechtstreek weer fel ten aanval trok was er achterin geen houden meer aan. Boaz, Lesley, Johnson en Tomas speelden met heel veel strijdlust maar ze legden het fysiek af tegen de sterkere tegenstanders en ze kregen de ballen achterin niet meer goed weg. Zij moesten het daar ook een tijd doen zonder Toine, die vanwege zijn opspelende blessure veel aan de kant bleef. Het werd in korte tijd 4-3, 5-3 en 6-3. Even kwam de spanning weer wat terug toen Miah er met een prima schot 6-4 van maakte. Pelikaan zette hierna nogmaals aan en een inzet van Daan ging rakelings naast. Roan probeerde het ook nog een keer met een knap schot maar de bal vloog tegen de lat. De terugspringende bal werd door Miah ook tegen de lat geknald. Pure pech, maar goed geprobeerd van onze jongens. Al met al toch een goede prestatie en met een beetje meer geluk in de afwerking hadden we minimaal een gelijkspel kunnen halen.
    Kil Timmers
    08-02-2020