• JO11-4 opent het seizoen met een overtuigende bekerwinst tegen VVGZ JO11-4

Bijna alle spelers speelden in deze eerste wedstrijd van het seizoen voor het eerst op een half veld en dat was best even wennen. Pelikaan had er echter de minste moeite mee want stadgenoot VVGZ werd met een kansloze 8-4 nederlaag naar huis gestuurd.
    Pelikaan was vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Mark Kuiters de bovenliggende partij en kreeg ook onmiddellijk de beste kansen. Er was nog maar net begonnen of Lesley kreeg op aangeven van Cheyenne de eerste kans. Zijn schot ging rakelings naast en even later werd een schot van Stijn door de VVGZ-goalie slechts met moeite gestopt. De druk op het doel van VVGZ hield aan en Miah trof de paal maar de terugspringende bal werd door Daan hard tegen de touwen gewerkt: 1-0. Pelikaan bleef aandringen en Stijn soleerde keurig door de achterhoede van VVGZ maar zijn inzet werd door de keeper met de voet gekeerd. Het werd 2-0 toen Miah een goede voorzet van Cheyenne verzilverde. VVGZ kroop hierna wat meer uit de schulp en hun spits verscheen met de bal aan de voet alleen voor doelman Sil, maar die liet zich niet passeren. Pelikaan bleef de aanval zoeken en nadat Tomas aan de rechterkant keurig was doorgebroken verdween zijn schot helaas in het zijnet. VVGZ maakte de aansluitingstreffer met een onhoudbaar diagonaal schot in de benedenhoek: 2-1. Pelikaan nam hierna opnieuw het initiatief en Tomas bereikte de vrijstaande Cheyenne die er vervolgens met een mooie boogbal 3-1 van maakte. Getreuzel in de achterhoede van VVGZ werd genadeloos door Stijn afgestraft: 4-1. Na de rust bleef Pelikaan de betere ploeg. Toen de beste speler van VVGZ met de bal aan de voet alleen op het doel dreigde af te gaan trok Toine aan de noodrem met een sliding op de bal, maar waarbij ook de tegenstander onderuit werd geschoffeld. Gevaar geweken, maar arbiter Kuiters kende uiteraard wél een vrije trap toe maar dat leverde verder niets op. Op aangeven van Cheyenne en met behulp van de mistastende VVGZ-keeper maakte Johnson er 5-1 van. Hierna stond Cheyenne opnieuw aan de basis van een doelpunt want haar voorzet was op maat en daardoor kreeg Johnson een niet te missen kans: 6-1. Langzamerhand werd zichtbaar dat de vermoeidheid een rol ging spelen want de krachten zakten weg, het balverlies nam toe en VVGZ maakte hier gebruik van door 6-2 en 6-3 te scoren. Pelikaan herpakte zich en nadat een schot van Tomas maar net naast was gegaan en Johnson pas op het laatste moment door de keeper van VVGZ was gestopt, werd het 7-3 via Toine die aan de rechterkant een uitbal nam, indribbelde en niet werd aangevallen. Met een hoog schot verdween de bal via de vingertoppen van de keeper in het doel. Een mooie combinatie tussen Roan en Tomas leverde helaas niets op en in de tegenaanval scoorde VVGZ: 7-4. Het slotakkoord was voor Pelikaan. Roan speelde zich aan de linkerkant vrij en vanuit een zeer moeilijke positie schoof hij de bal keurig over de grond en langs de paal in het doel: 8-4. Al met al een mooie start van het seizoen al was het samenspel af en toe best nog wat rommelig en was het af en toe zoeken naar de juiste posities. De trainers Mark en Robbert zullen dit ongetwijfeld ook opgemerkt hebben en kunnen dit als aandachtspunt meenemen naar de trainingen.

Kil Timmers
    07-09-2019