• JO11-4 neemt revanche op het sterke Rijsoord

  JO11-4 neemt revanche op het sterke Rijsoord

  Pelikaan JO11-4 is de hervatting van de competitie uitstekend begonnen. Met hard werken en met bij vlagen zeer goed samenspel werd op het Pelidome met 2-1 gewonnen van Rijsoord JO11-4, waar in de heenwedstrijd nog met 1-0 van werd verloren.
  In het eerste deel speelde Pelikaan met de wind in de rug en Rijsoord werd behoorlijk in de verdediging gedrukt. Het goede spel werd ook beloond met een mooie treffer van Cheyenne die de keeper met een geplaatste bal het nakijken gaf: 1-0. De verdediging van Pelikaan gaf in de eerste helft niets weg. Toine behield het overzicht en greep in als het nodig was, Boaz liet zien dat hij ook goed kan verdedigen en aan de rechterkant liep Lesley onvermoeibaar alle gaatjes dicht. Pelikaan kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar schoten van Daan en Lesley werden op het laatste moment door een verdediger geblokt waardoor het 1-0 bleef tot aan de rust. Dat was overigens ook een verdienste van de doelman van Rijsoord die een inzet van Johnson en een knap schot van Tomas uit zijn doel hield.
  Na de pauze trok Rijsoord, gesteund door de wind, ten aanval en bijna werd de gelijkmaker gescoord met een harde lage schuiver, maar keeper Sil tikte de bal stijlvol uit de benedenhoek. Uit een counter werd de achterhoede van Rijsoord verrast toen Stijn aan de rechterkant met de bal aan de haal was gegaan en Cheyenne in stelling bracht. Die kans werd door haar feilloos benut: 2-0. Even later kreeg ze zelfs de mogelijkheid om haar derde treffer te maken toen Lesley haar met een mooie breedtepass bediende, maar de inzet ging net naast het doel. Rijsoord drong hierna steeds meer aan. Een knappe redding van Sil voorkwam de 2-1. Pelikaan bleef gevaarlijk in de counter en bijna had dit ook succes toen Stijn er met de bal vandoor was gegaan, maar de paal voorkwam een doelpunt. Het werd steeds lastiger voor Pelikaan om een tegendoelpunt te voorkomen want Rijsoord werd sterker en sterker. De aansluitingstreffer bleef niet uit want Rijsoord scoorde met een hoge bal die net onder de lat in het doel verdween, onbereikbaar voor keeper Sil: 2-1 Pelikaan bleef knokken voor elke meter. In het middenveld probeerden Roan, Daan en Tomas met heel veel inzet de aanvallen van Rijsoord vroegtijdig te onderbreken en achterin werd door Toine, Boaz en Lesley geen risico genomen als Rijsoord te dicht bij het doel kwam. Jammer was dat Miah nog niet mee kon doen vanwege een blessure, want zijn sterke linkerbeen werd aan de linkerkant best gemist.
  Het scheelde maar weinig of Rijsoord was echter alsnog langszij gekomen toen een aanvaller van Rijsoord van dichtbij een vuurpijl op het doel van Sil afvuurde, maar de sluitpost van Pelikaan was kennelijk niet van plan om de overwinning uit handen te geven, want hij ranselde dit harde schot uit zijn doel. Toen scheidsrechter Neomar Hous, die de zaken prima onder controle had, voor de laatste keer floot was een verdiende overwinning een feit.

  Kil Timmers
  01-02-2020