• JO11-4 delft het onderspit tegen een fysiek sterker Emma JO11-1

    De stunt die JO11-4 in het najaar uithaalde door met 2-7 te winnen bij het toen nog ongeslagen Emma JO11-1 kon Pelikaan op eigen terrein niet herhalen. De Dordtenaren namen namelijk revanche door met 3-5 aan het langste eind te trekken.
    Omdat centrale verdediger Toine op het laatste moment ziek thuis moest blijven, was coach Mark genoodzaakt een omzetting te doen. Spits Cheyenne werd op zijn plaats gezet en dat deed ze prima, maar hierdoor ontbrak bij Pelikaan een goed aanspeelpunt in de voorhoede. We begonnen goed en Stijn stelde de keeper van de Dordtenaren met een goed schot op de proef. Emma nam hierna het heft in handen en zette druk, maar doelman Sil was attent en voorkwam dat Pelikaan al vroeg op achterstand kwam. Toch kwam Emma op voorsprong toen Sil van dichtbij met een hard schot werd gepasseerd: 0-1.
    De 0-2 kwam tot stand toen de bal in de achterhoede van Pelikaan door diverse spelers slecht werd weggewerkt en een aanvaller van Emma dit getreuzel genadeloos afstrafte. Even later werd het bijna 0-3 toen Sil oog-in-oog kwam te staan met een speler van Emma, maar Sil redde fraai. Pelikaan probeerde wat terug te doen. Een inzet van Stijn ging naast en Roan ging er aan de linkerkant met de bal aan de voet vandoor en schoot ook goed op doel, maar de sterke keeper van Emma voorkwam een doelpunt. Het harde werken van onze spelers werd alsnog beloond toen Boaz vanaf de rechterkant op doel schoot en de bal via een verdediger in het net verdween: 1-2. Pelikaan ging hierna op zoek naar de gelijkmaker. Lesley speelde zich vrij maar vond daarna de keeper op zijn weg en ook Tomas kreeg de bal met een hoge inzet niet langs de sterk keepende sluitpost van Emma. Kort voor rust kende scheidsrechter Neomar Hous terecht een vrije trap toe aan Emma en die werd meteen op doel geschoten. Sil stopte de inzet maar de rebound was een prooi voor een aanvaller van de Dordtenaren: 1-3. Voordat de spelers naar de kleedkamer gingen werd het zelfs nog bijna 1-4 maar Sil wierp zich op de bal voordat een speler van Emma kon afdrukken. Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor Pelikaan want Miah kreeg een goede schietkans maar zijn schot ging over het doel. Hierna een rommelige fase waarin Pelikaan moeite bleef houden om voorin de vrije man te vinden. Coach Mark spoorde zijn pupillen aan om het spel breed te houden en in positie te blijven, maar ze bleven meer oog voor de bal houden dan voor het creëren van ruimte. Hierdoor ontstonden er rond de bal flipperkast-situaties en bleven echte kansen uit. Gewerkt werd er echter wél en Pelikaan kwam terug in de wedstrijd toen Miah de keeper van Emma met een keurig schot in de benedenhoek het nakijken gaf: 2-4. Even later pure pech toen Miah opnieuw uithaalde en de bal via de onderkant van de lat in het veld bleef. Tomas kreeg ook nog een goede mogelijkheid toen hij met de bal aan de voet alleen richting Emma-doel ging, maar toen hij de bal iets te ver voor zich uit speelde kon de uit zijn doel gekomen doelman ingrijpen. Toch viel de aansluitingstreffer alsnog toen een hoekschop van Miah via Daan bij Boaz belandde en die aarzelde geen moment: 3-4. Een gelijkspel hing in de lucht maar helaas mocht het niet zo zijn. Nadat Emma met een diagonaal schot eerst nog de binnenkant van de paal had geraakt was het even later alsnog raak: 3-5. Toen arbiter Hous voor het eindsignaal floot droop Pelikaan zichtbaar teleurgesteld af. Maar….. niet getreurd want ook een verliespartij hoort bij voetbal en kan een goede leerschool zijn.
    Kil Timmers
    07-03-2020